Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mircea Dușa a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic

Mircea Dușa a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic

Un articol de: - 08 Oct 2015, 17:01
Mircea Dușa a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic Externe

Mircea Dușa a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în format de miniștri ai Apărării.

”Am discutat astăzi, la Bruxelles, despre situaţia implementării Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO şi a obiectivelor stabilite pentru Summitul de la Varşovia în domeniul adaptării strategice a Alianţei, precum şi despre evoluţiile strategiei NATO pentru contracararea războiului hibrid şi posibilele căi de îmbunătăţire a apărării cibernetice”, a scris Dușa într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai precizat că pe agenda reuniunii s-a mai aflat și situația de securitate din Siria și Afganistan: ”Un subiect de actualitate l-a reprezentat situaţia de securitate din Afganistan şi Siria. Ultimele evoluţii înregistrate şi, în mod particular, evenimentele din Kunduz prezintă suficiente motive de preocupare faţă de evoluţiile de securitate din Afganistan”.

În cadrul reuniunii, miniștrii Apărării au stabilit înființarea a două noi Unități de Integrare a Forțelor în Slovacia și Ungaria, precum și continuarea procesului de operaționalizare a Strategiei Maritime a Alianței.

”Cu aceasta ocazie, salut înfiinţarea a două noi Unităţi de integrare a forţelor în Slovacia şi Ungaria”, a mai scris Ministrul Apărării.

Oficialul român a arătat că țara noastră acordă o importanță deosebită evoluțiilor legate de dezvoltarea opțiunilor de comandă-control disponibile la nivel aliat în regiune, informează Agerpres.

"După cum deja cunoașteți, am finalizat demersurile necesare operaționalizării pe teritoriul național a Unității de Integrare a Forțelor NATO. Complementar, continuăm demersurile privind constituirea Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est, pentru care ne-am planificat ca, până la Summit-ul de la Varșovia, să fie atinsă capacitatea operațională inițială, urmând ca în luna aprilie 2018 să fie declarată capabilitatea operațională completă'', a precizat ministrul Dușa.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   NATO