Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Modelul Norvegian: La pușcărie se merge cu programare. Lista de așteptare e de 300-400 persoane (FOTO)

Modelul Norvegian: La pușcărie se merge cu programare. Lista de așteptare e de 300-400 persoane (FOTO)

Un articol de: - 26 Apr 2017, 12:39
Externe

În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt înscrişi pe o listă de aşteptare - iar când le vine rândul, se prezintă singuri la penitenciar! Deşi pare ficţiune, acesta este sistemul aplicat acolo, în cazul celor cu pedepse mici, aflăm din Gândul.

Această măsură a fost luată cu ani în urmă pentru a se evita suprapopularea închisorilor, exact situaţia cu care se confruntă România în prezent. Numai că o asemenea măsura ar fi greu de aplicat în țara noastră.


"În prezent avem o listă ce cuprinde 300-400 de persoane", spune directorul Relaţii Internaţionale din Direcţia Serviciilor corecţionale din Norvegia, potrivit TVR.

"Nu este vorba despre criminali periculoşi, ci de persoane care au comis infarcţiuni pedepsite cu cel mult 1 an de detenţie. Cât timp aşteaptă eliberarea unui loc în penitenciar, cei condamnaţi îţi pot continua activităţile zilnice".O altă preocupare a autorităţilor norvegiene este eliminarea formării subculturii de penitenciar care se dezvoltă mai ales în dormitoare cu un mare numar de paturi şi care poate duce la dobândirea de noi deprinderi infracţionale.

Odată intrat în închisoare, un deţinut beneficiază de sprijin pentru că odată ce şi-a ispăşit pedeapsa să se poată reintegra în societate. Este ajutat financiar în primele trei luni după eliberare, în paralel cu oferirea unor locuri de muncă.

Oricum, Norvegia este recunoscută pentru închisorile ei super luxoase care arată precum niște hoteluri.

Citeşte mai multe despre:   Norvegia ,   inchisoare
 
 
Loading...