Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mohamed ElBaradei plănuieşte să candideze la preşedinţia Egiptului

Mohamed ElBaradei plănuieşte să candideze la preşedinţia Egiptului

Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a anunţat, miercuri, că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al Egiptului, arată site-ul New York Times.

Cu toate că ElBaradei declarase că nu va dori să obţină nicio funcţie politică, acum acesta a dorit să anunţe această decizie, precizând că va solicita o constituţie nouă în urma căderii regimului lui Mubarak.

"Când uşa nominalizării la preşedenţie va fi deschisă, intenţionez să mă nominalizez", a spus Mohamed ElBaradei, citat de sursa precizată.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate a anunţat că alegerile parlamentare vor avea loc în iunie, urmate de alegerile prezidenţiale la 6 săptămâni după.

ElBaradei, fostul director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a afirmat că va candida la postul de preşedinte ale Egiptului doar dacă se va stabili un sistem real deomcratic. El a mai susţinut că reformele liderilor militari sunt făcute superficial.

Potrivit New York Times, Mohamed ElBaradei a spus că doreşte să ajute la construirea unei democraţii corecte şi nealterate în Egipt.

Citeşte mai multe despre:   Egipt,   presedinte