Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Moment de cotitură în lupta cu pandemia. China redeschide parțial Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori considerat cândva principalul focar de COVID-19 din lume

Moment de cotitură în lupta cu pandemia. China redeschide parțial Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori considerat cândva principalul focar de COVID-19 din lume

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Mar 2020, 11:49
Moment de cotitură în lupta cu pandemia. China redeschide parțial Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori considerat cândva principalul focar de COVID-19 din lume foto: Pixabay Externe

Orașul chinezesc Wuhan, unde coronavirusul a provocat primele îmbolnăviri, a început să iasă gradual din starea de carantină, sâmbătă, după două luni, prin redeschiderea parțială a transportului subteran și deblocarea granițelor, redându-le oamenilor un oarecare sentiment de normalitate și permițându-le multor familii să se reunească, relatează Reuters.

După ce a fost tăiat de restul țării timp de două luni, redeschiderea Wuhanului, unde epidemia izbucnea în premieră în finalul lui decembrie 2019, marchează un punct de cotitură în lupta Chinei cu noul virus, în condițiile în care de la acel moment COVID-19 s-a răspândit în circa 200 de state.

Autoritățile au luat măsuri draconice pentru a stopa intrarea și ieșirea din orașul industrial, care adăpostește circa 11 milioane de oameni și se află în centrul Chinei. Familiile au rămas în case, serviciile de transport public au fost blocate și singurele care au supraviețuit restricțiilor au fost magazinele alimentare.

„Cred că revenirea la muncă reprezintă un fel de speranță. Cel puțin arată că Republica Chineză este victorioasă”, a spus Zhang Yulun, un om în vârstă de 35 de ani, care a revenit la serviciul din Wuhan.

Comisia națională de sănătate din China a raportat sâmbătă că autoritățile au confirmat vineri 54 de noi cazuri de coronavirus pe partea continentală a națiunii. Astfel, numărul îmbolnăvirilor a urcat la 81.394, cu circa 20.000 mai puține decât sunt în prezent în SUA, în timp ce bilanțul deceselor este de 3.295, mai puține decât cele peste 9.000 ale Italiei și chiar decât cele peste 5.000 ale Spaniei.

Circa 60% dintre cazurile de coronavirus din China au provenit din Wuhan, dar rata îmbolnăvirilor noi a scăzut intens în ultimele săptămâni, într-un semn că măsurile funcționează. Ultimul caz de transmitere comunitară confirmat rămâne unul de luni.

Cu SUA, Italia, Spania și alte națiuni înregistrând tot mai multe infecții, China se concentrează în acest moment pe riscul reprezentat de importul de cazuri, astfel că a suspendat intrarea în țară pentru toți cetățenii străini, chiar dacă aceștia au viză sau permis de rezidență.

Citeşte mai multe despre:   Wuhan,   China