Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Moment istoric: Papa Francisc face o vizită în Egipt. Suveranul Pontif ajunge în rândul celei mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu (VIDEO)

Moment istoric: Papa Francisc face o vizită în Egipt. Suveranul Pontif ajunge în rândul celei mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Apr 2017, 16:59
Moment istoric: Papa Francisc face o vizită în Egipt. Suveranul Pontif ajunge în rândul celei mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu (VIDEO) Externe

Papa Francisc a facut prima sa vizită în Egipt, în rândul celei mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu. Vizita-fulger a Suveranului Pontif, care se desfăşoară în condiţii de securitate dure, are loc la aproape trei săptămâni după două atacuri asupra unor biserici ortodoxe copte, soldate cu 45 de morţi, pe 9 aprilie, de Florii, revendicate de Statul Islamic, informează B1 TV. 

Papa Francisc a fost primit de premierul Sherif Islamil şi de o serie de demnitari religioşi catolici. Liderul de la Vatican s-a întâlnit cu preşedintele Abdel Fattah el-Sisi, cu Papa copt ortodox Tawadros al II-lea, dar şi cu marele imam sunnit de la Al-Azhar Ahmed al-Tayeb.

”Atât ortodocşii copţi, cât şi catolicii, pot vorbi limba comună a carităţii. Înainte de a face o muncă de caritate, trebuie mai întâi să ne întrebăm dacă o putem face mai întâi împreună cu fraţii sau surorile noastre, cei care împărtăşesc credinţa noastră în Iisus”, a spus Papa Francisc.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Vizita este crucială în vederea relaţiilor dintre Al-Azhar şi Vatican, tensionate în urma unei declaraţii controversate, în 2008, a Papei Benedict al XVI-lea, care părea să asocieze islamul şi violenţa.

Moment istoric: Papa Francisc face o vizită în Egipt. Suveranul Pontif ajunge în rândul celei mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

La Cairo, împrejurimile Nunţiaturii Apostolice, unde s-a cazat Papa, au fost închise circulaţiei şi au fost plasate sub paza puternică a poliţiei şi armatei. În apropiere de Catedrala Sf. Marcu, sediul Bisericii Ortodoxe Copte, au fost staţionate blindate. În decembrie, mica Biserică Sf Petru şi Sf. Paul, adiacentă catedralei, a fost ţinta unui atentat sinucigaş revendicat de Statul Islamic, soldat cu 29 de morţi. Jihadiştii s-au angajat să-şi multiplice atacurile împotriva copţilor, majoritar ortodocşi, care reprezintă aproximativ 10% din cei 92 de milioane de egipteni.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Egipt,   vizita