Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Momente istorice la Istanbul: Papa a cerut reunificarea Bisericii Catolice cu cea Ortodoxă, după o slujbă comună cu Patriarhul Bartolomeu Întâi

Momente istorice la Istanbul: Papa a cerut reunificarea Bisericii Catolice cu cea Ortodoxă, după o slujbă comună cu Patriarhul Bartolomeu Întâi

Un articol de: - 01 Dec 2014, 14:45
Momente istorice la Istanbul: Papa a cerut reunificarea Bisericii Catolice cu cea Ortodoxă, după o slujbă comună cu Patriarhul Bartolomeu Întâi Externe

Moment istoric la Istanbul. Papa Francisc şi Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu Întâi, au ținut o slujbă comună, în care s-au rugat pentru Ucraina. Conflictul din această ţară a afectat serios relaţiile dintre Roma şi Moscova şi a îndepărtat perspectiva unei întâlniri între Papa şi patriarhul ortodox al Moscovei, Kiril.

Întâlnirea dintre Bartolomeu şi şeful Bisericii Catolice are loc la opt ani de la vizita precedentului papă, Benedict al 16-lea, care, de asemenea, a avut o întrevedere cu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol.

În vizita sa la Istanbul, Papa Francisc a vizitat şi Moscheea Albastră.

La finalul liturghiei, Papa Francisc a lansat un apel ferm pentru unitatea Bisericilor Catolică și Ortodoxă, despărțite de un mileniu, arătând că victimele războaielor și tinerii cer ca acest pas istoric să fie făcut.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (...) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe....Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale”, a afirmat Papa, potrivit evz.ro.

„În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu pyutem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”, a mai spus Suvernaul Pontif.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în 1054, când Papa leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

Papa Francisc, în vizită la Instanbul


Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Biserica Catolica,   Biserica Ortodoxa Romana