Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Monolit misterios din metal, descoperit în deșertul din statul american Utah (VIDEO)

Monolit misterios din metal, descoperit în deșertul din statul american Utah (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Noi 2020, 14:30
Monolit misterios din metal, descoperit în deșertul din statul american Utah (VIDEO) Captură Video / Andrew Adams KSL - Facebook Externe

Ceea ce a început ca o misiune obișnuită a Departamentului de Siguranță Publică din statul american Utah s-a transformat rapid într-o scenă desprinsă parcă din filmele SF, când echipajul unui elicopter a descoperit un monolit misterios în deșert.

 

Obiect ciudat descoperit în Utah, în timpul unei misiuni a Departamentului de Siguranță Publică

 

Ofițerii biroului aviatic al Departamentul de Siguranță Publică din Utah zburau cu elicoperul miercurea trecută, ajutând la numărarea exemplarelor dintr-o specie de oi renumite pentru coarnele lor uriașe, când au descoperit ceva ce le-a adus aminte de filmul „2001: O odisee spațială”.

„A văzut-o unul dintre biologi și s-a întâmplat să zburăm fix deasupra ei. Mi-a zis: ”Uau, uau! Întoarce aici, întoarce aici!”. Și eu eram: ”Ce?”. Și mi-a zis: ”E chestia asta în spate. Tre' să ne întoarcem s-o vedem!””, a povestit pilotul Bret Hutchings pentru postul local KSL, afiliat CNN.

S-au întors cu elicopterul și, într-adevăr, în mijlocul rocilor roșii era un monolit argitiu, strălucitor, ieșind din pământ.

Monolit misterios din metal, descoperit în deșertul din statul american Utah

Hutchings crede că structura avea undeva între 3 - 3,5 metri. Nu părea că a fost scăpătă acolo pur și simplu, ci că a fost așezată intenționat.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Chiar glumeam, spunând că dacă unul dintre noi dispare brusc, ceilalți s-o ia la fugă”, a mai afirmat el.

Pilotul a mai glumit spunând că tinde să creadă că structura a fost așezată acolo de un artist, nu de un extraterestru.

„Cred că a fost vreun artist din noul val sau, știi tu, cineva care e mare fan („2001: O odisee spațială”)”, a mai spus Hutchings, referindu-se la o scenă din film în care apare un monolit.

 

„Nu ai voie să amplasezi obiecte pe spațiul public fără autorizație, indiferent de pe ce planetă ești”

 

Departamentul de Siguranță Publică din Utah a transmis apoi, printr-un comunicat, faptul că deocamdată e ilegală instalarea fără autorizație, pe spațiul public, a structurilor sau obiectelor de artă, „indiferent de pe ce planetă ești”.

Locul exact în care a fost descoperit obiectul nu a fost divulgat.

Departamentul a mai precizat că, deocamdată, nu se știe cine a plasat structura acolo.