Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Morgile din Spania și Italia, pline cu români: Familiile nu își pot permite să aducă trupurile celor dragi acasă (VIDEO)

Morgile din Spania și Italia, pline cu români: Familiile nu își pot permite să aducă trupurile celor dragi acasă (VIDEO)

Morgile din Spania şi Italia sunt pline cu morţi români abandonaţi. Multe familii de români se văd nevoiţi să renunţe la trupurile rudelor pentru că nu îşi pot permite să plătească transportul acestora în România. În funcţie de ţara în care se află, recuperarea unei persoane decedate poate ajunge şi la 6.000 de euro.

William Brânză, fost preşedinte al Comisiei pentru Românii din Străinătate, susţine că problema morţilor români abandonaţi este atât de gravă încât până şi autorităţile din ţările europene au observat-o.

Însă, este puţin probabil că aceştia vor fi recuperanţi pentru că atât statul român, cât şi familiile decedaţilor nu au banii necesari.

Atunci când apelam la familiile defuncţilor, ei spuneau: nu avem bani să ne aducem morţii acasă pentru că un adus de mort, de defunct costă undeva în Europa, între 3.500 şi 6.000 de euro. De la ţară, la ţară”, a declarat Brânză.

Conform fostului deputat PDL, situaţiile neplăcute ar putea fi evidate dacă românii şi-ar face asigurare, o soluţie ieftină şi care ar acoperi toate costurile în astfel de cazuri.

Morgile europene, pline cu români morți
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Italia