Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mormintele unor bebeluşi din Epoca de gheaţă, descoperite în Alaska

Mormintele unor bebeluşi din Epoca de gheaţă, descoperite în Alaska

Un articol de: - 12 Noi 2014, 16:22
Mormintele unor bebeluşi din Epoca de gheaţă, descoperite în Alaska Foto: reuters.com Externe
Arheologii au descoperit în Alaska mormântul unui bebeluş şi cel al unui fetus născut înainte de termen în Epoca de gheaţă, considerate rămăşiţele pământeşti ale celor mai tineri oameni găsite în cele două Americi.

Mormintele, descoperite sub rămăşiţele incinerate ale unui bebeluş din Epoca de gheaţă, datează din urmă cu aproximativ 11.500 de ani, relatează Reuters.

Scheletele, descoperite aproape întregi, care au aparținut unor fetițe, au fost găsite într-o groapă circulară, alături de câteva ofrande mortuare, printre care se aflau patru coarne de cerb şi două proiectile din piatră, toate decorate cu vopsea roşie.

Acestea au fost găsite la o adâncime de 40 de centimetrei sub rămăşiţele pământeşti incinerate ale unui copil în vârstă de trei ani care au fost dezgropate anterior de o echipă de arheologi în 2010.

Cercetătorii spun că analizele realizate pe oasele şi dinţii descoperiţi în acel sit au indicat faptul că unul dintre schelete aparţinea unui bebeluş care a murit la scurt timp după naştere, iar celălalt a aparţinut unui fetus aflat în etapa finală a unei sarcini.

Acest sit reprezintă mormintele celor mai tineri oameni din pleistocen descoperite până în prezent în cele două Americi şi, de asemenea, singurul mormânt prenatal cunoscut până acum şi care datează din acea epocă.