Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Motivul pentru care Trump a amânat atacul împotriva Siriei. Ce s-a întâmplat în SUA după primul anunţ

Motivul pentru care Trump a amânat atacul împotriva Siriei. Ce s-a întâmplat în SUA după primul anunţ

Un articol de: - 13 Apr 2018, 17:50
Motivul pentru care Trump a amânat atacul împotriva Siriei. Ce s-a întâmplat în SUA după primul anunţ Externe

SUA şi celelalte ţări din Occident au amânat atacul asupra Siriei din cauze economice şi militare.

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării şi europarlamentar PSD, a susţinut că atacul militar din Siria ar putea degenera într-un  conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia, informează flux24.ro

„Răspunsul Occidentului înseamnă de fapt decizia pe care o vor lua Statele Unite, pentru că şi Franţa şi Marea Britanie vor colabora în funcţie de această decizie. După părerea mea, sunt cel puţin doi factori. Primul factor este că domnul Trump a dezvăluit în tweet-ul său, în care spunea că rachetele vor veni, vor fi sofisticate şi aşa mai departe, avertizându-i pe ruşi despre acest lucru, a dezvăluit probabil nişte lucruri care militarii nu doreau să fie cunoscute şi din această cauză a apărut această retranşare, care aruncă în umbră momentul atacului. A doua chestiune este că imediat după ce aceste avertismente au fost lansate de preşedintele american, bursele au căzut şi au pierdut foarte mult. Or sunt probabil foarte mulţi oameni care or fi atras atenţia administraţiei că în felul acesta, prin asemenea intervenţii intempestive în spaţiul public, se pierd averi. Bănuiesc că astea sunt cele două cauze, una militară, una economică, ce au determinat o retranşare oarecum şi o revenire la o situaţie mai puţin previzibilă, mai greu de decelat pentru adversari în privinţa atacului”, a explicat Ioan Mircea Paşcu, când a fost întrebat de ce întârzie răspunsul Occidentului privind Siria.

De asemenea, fostul ministru al Apărării a precizat că e o greşeală din punct de vedere militar să-ţi avertizezi adversarul că urmează să-l ataci, aşa cum a făcut preşedintele SUA, Donald Trump.

„Militar vorbind, trebuie să-l laşi să aştepte, să se consume într-o aşteptare maximă, să se uzeze, dar dacă tu îi spui vezi că te atac zilele acestea, e clară situaţia, el îşi concentrează toată atenţia pe lucrul acesta. Aduceţi-vă aminte că în timpul războiului din Irak, armistiţiul urma să expire în cursul dimineţii zilei de 20 martie şi înainte de expirare aliaţii au atacat şi în felul acesta au creat o mare problemă irakienilor. Deci cu lucrurile acestea faci o planificare în funcţie de propriile tale obiective şi ţii seama ce impact are asupra adversarului”, susţine Paşcu.

Mircea Paşcu a susţinut că urmările internaţionale după un atac militar al Occidentului în Siria ar fi „o deteriorare rapidă şi masivă a relaţiilor cu Rusia” şi „un conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia”.

„În primul rând, o deteriorare rapidă şi masivă a relaţiilor cu Rusia. Rusia nu a ascuns că va fi de partea Guvernului sirian şi în felul acesta, practic, se poate ajunge la un conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia”, a adăugat europarlamentarul. 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Siria,   Ioan Mircea Pascu