Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Muammar Gaddafi: Va fi un război lung, dar victorios pentru Libia

Muammar Gaddafi: Va fi un război lung, dar victorios pentru Libia

Într-un mesaj audio difuzat duminică de televiziunea naţională, liderul Muammar Gaddafi a declarat că va fi "un război lung" pentru Libia, afirmând că “pupulaţia libiană este înarmată” şi că va “învinge”, informează AFP.
"Noi suntem învingătorii, voi sunteţi învinşii. Noi nu ne vom retrage de pe câmpul de bătălie pentru că ne apărăm teritoriul şi demnitatea", a declarat liderul libian în cel de-al doilea mesaj de la începerea operaţiunilor militare internaţionale.

"Libienii sunt acum înarmaţi. Tuturor libienilor le sunt distribuite mitraliere, bombe şi pistoale", a spus Gaddafi, adăugând că toţi libienii sunt "pregătiţi să moară ca martiri".

"Vom lupta împotriva voastră. Nu vă vom lăsa pământul nostru. (…) Vom lupta pe un front larg, pe un teren imens. Nu veţi putea să ne înfrângeţi şi nu ne vom preda", a avertizat el, promiţând “un război lung”.

Gaddafi, la televiziunea națională


Liderul libian: “Nu vom lăsa forţele cruciate să profite de petrolul nostru”

Liderul libian i-a calificat pe membrii coaliţiei drept "terorişti, barbari şi monştri", afirmând că ţara sa nu va lăsa forţele “cruciate să profite de petrolul său".

Gaddafi s-a adresat coaliței internațional, avertizând statele membre că vor fi înfrânte, pentru că nu va renunța la luptă. De asemenea, liderul libian a avertizat că nu va avea milă față de trădători și de cei care colaborează cu „ţările cruciate”.

"Vom termina orice trădător şi colaborator cu ţările cruciate Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite, la Benghazi şi oriunde altundeva", a declarat Gaddafi.

Statele Unite şi Marea Britanie au lansat peste 110 rachete de croazieră de tip Tomahawk, de la bordul unor nave de război şi submarine, care au început să lovească, sâmbătă, peste 20 de obiective, printre care sisteme de apărare antiaeriană şi noduri strategice de comunicaţii, aflate în zona de coastă.

Gaddafi, către Obama: Chiar dacă SUA şi Libia intră în război, veţi rămâne întotdeauna un fiu al patriei

Într-o scrisoare trimisă zilele trecute de colonelul Gaddafi lui Barack Obama, acesta îl numeşte pe preşedintele american “un fiu”, indiferent de decizia sa în priviţa intervenţiei în Libia.

„Către fiul nostru, excelenţa sa, Domnul Barack Husein Obama.  După cum v-am mai spus, chiar dacă Libia şi Statele Unite ale Americii intră în război, veţi rămâne întotdeauna un fiu al patriei. Imaginea dumneavostră nu se va schimba”, a menţionat liderul libian în scrisoare, citată de The Guardian.

„Al-Qaeda este o organizaţie înarmată, care activează în Algeria, Mauritania şi Mali. Ce aţi  face dacă aţi vedea  că ei controlează unul dintre oraşele americane prin forţe armate? Spuneţi-mi ce aţi face, ca să vă urmez exemplul”, continuă liderul libian.

În scrisoarea trimisă lui Nicolas Sarkozy, David Cameron și Ban Ki Mon, Gaddafi spune: „Libia nu este a voastră, Libia este a libienilor. Consiliul de securitate şi rezoluţia sunt nule, nu aveţi dreptul să interveniţi în afacerile interne ale ţării”.

„Nu aveţi niciun drept. Veţi regreta dacă interveniţi în ţara noastră. Noi nu tragem nici măcar un glonţ asupra oamenilor noştri, este vina organizaţiei Al-Qaeda”, a adăugat liderul libian.

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   Libia,   interventie,   avioane