Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Autoritățile elene încearcă să limiteze numărul turiștilor care ajung pe cale terestră

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Autoritățile elene încearcă să limiteze numărul turiștilor care ajung pe cale terestră

Un articol de: George Lupu - 01 Iul 2020, 13:03
Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Autoritățile elene încearcă să limiteze numărul turiștilor care ajung pe cale terestră Externe

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas, anunță Răzvan Pascu pe Facebook, precizând că Ministerul Turismului din Grecia a confirmat această informație.

 

Autoritățile elene încearcă să limiteze accesul turiștilor pe cale terestră

 

Acesta a precizat că autoritățile elene par a încerca să limiteze tot mai mult accesul turiștilor în Grecia pe cale terestră și că deplasarea cu avionul pare a fi cea mai bună soluție acum, asta în ciuda faptului că guvernul de la Atena se află în plin proces de relansare a turismului.

“Recomandarea mea este să mergeți cu mașina prin Bulgaria, ocoliți Macedonia de Nord, chiar dacă sunteti din vestul României și ar fi mai ușor prin Macedonia.

În acest moment, autoritatile elene par că își doresc să limiteze foarte mult numărul turiștilor care ajung terestru si că avionul este cea mai bunp opțiune acum (se va putea zbura si spre insule).

Inclusiv pe formularul care se completeaza online, de astazi mai apare doar un singur punct de trecere a frontierei daca alegi masina/autocar ca modalitate de transport: Kulata-Promachonas”, mai precizează Răzvan Pascu.

 

Nou protocol pentru turiștii care vizitează Grecia, începând cu 1 iulie

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Anunțul are loc în contextul în care Guvernul elen a introdus un nou protocol, care cere turiştilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în ţară, care conţine datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Potrivit noilor condiții pentru turiști care intră în vigoare de la 1 iulie, cei care vizitează Grecia trebuie să ofere anumite informații personale, prin intermediul chestionarului. Turiștii vor anunța locația pe care o vor vizita, unde vor fi cazați și persoanele de contact. De asemenea, se vor face teste aleatorii, în toată Grecia. Toate persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus vor intra în carantină timp de 14 zile.

Citeşte mai multe despre:   Grecia