Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se va închide definitiv după 34 de ani (VIDEO)

Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se va închide definitiv după 34 de ani (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Iul 2020, 14:56
Externe

Musicalul “Fantoma de la Opera” urmează să se închidă „definitiv” în West End Londra după 34 de ani, ceea ce va veni ca o lovitură devastatoare pentru industria teatrului din Marea Britanie, în contextul crizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, relatează The Independent.

 

 

Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se oprește după 34 de ani. Her Majesty’s Theatre se închide definitiv

 

 

Muzicalul de lungă durată al lui Andrew Lloyd Webber, care s-a deschis pentru prima dată la Her Majesty’s Theatre în 1986, nu va mai rula la Londra din cauza impactului financiar pe care pandemia coronavirusă l-a avut asupra teatrului.

De asemenea, se vor opri și producțiile turneelor ale spectacolului care este al doilea cel mai lung musical din Londra.

Anunțul a fost făcut chiar de producătorul Cameron Mackintosh, care declarase deja în luna iunie că musicalul “Fantoma de la Operă” nu se va redeschide nici în anul 2021, la fel ca celelalte spectacole ale sale Hamilton, Les Misérables și Mary Poppins.

Din lipsa unei subvenții venite din partea autorităților britanice, Her Majesty’s Theatre s-a închis permanent, iar o serie de spectacole au ramas fără scenă din cauză că producatorul Cameron Mackintosh și Andrew Lloyd Webber sunt hotărâți să găsească alte spații pentru producțiile lor.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

„Andrew și cu mine am închis cu tristețe producția “Fantoma de la Opera” din Londra, dar și turul itinerant prin Marea Britanie”, a scris Mackintosh într-un articol pentru UK Evening Standard.  Webber a prezentat lucrurile într-o lumină mai optimistă, scriind pe Twitter ca “în ceea ce mă privește, Fantoma se va întoarce cât de curând posibil”.

 

 

Fantoma de la Operă

 

 

”Fantoma de la Operă” a făcut istorie

 

 

”Fantoma de la Operă” este, în romanul original, o poveste despre dragoste neîmpărtășită și obsesiile create de aceasta.

Musicalul  își are originile într-un roman publicat în Franța, în anii 1909-1910. Semnat de Gaston Leroux, ”Le Fantôme de l'Opéra” a fost inspirat din evenimente petrecute în secolul al XIX-lea la Opera din Paris și din povestea privind folosirea unui schelet uman în producția Der Freischütz din 1841. Leroux a spus că a fost inspirat să scrie această poveste după ce a vizitat Opera din Paris și a descoperit, în adâncurile ei, un misterios lac subteran.

 

 

Citeşte mai multe despre:   fantoma de la opera,   Regatul Unit,   coronavirus