Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Muza belgiană a ISIS", condamnată la 15 ani de închisoare, A FOST ELIBERATĂ după 4 luni de arest

"Muza belgiană a ISIS", condamnată la 15 ani de închisoare, A FOST ELIBERATĂ după 4 luni de arest

Un articol de: - 08 Aug 2016, 15:18
"Muza belgiană a ISIS", condamnată la 15 ani de închisoare, A FOST ELIBERATĂ după 4 luni de arest Externe

Fatima Aberkan, una dintre cele mai de temut teoriste, cunoscută drept “Muza belgiană a ISIS”, a fost eliberată de justiția de la Bruxelles după doar câteva luni de arrest.

Deși fusese condamnată la 15 ani de închisoare, terorista a reușit să scape după doar 4 luni luni de stat după gratii. Avocații acesteia au contestat în apel sentința din 14 aprilie, deoarece Curtea de Casație, cea mai înaltă instanță a Belgiei, nu a fixat o dată la care Aberkan să poată face apel, deși a avut la dispoziție cinci luni în acest sens. Astfel, “Muza belgiană a ISIS” a fost eliberată, scrie ActiveNews.

Judecătorul i-a impus islamistei o serie de condiții pe care trebuie să le respecte pentru a rămâne în libertate. Astfel, ea nu are voie să viziteze cartierul Molenbeek, de unde provind numeroși islamiști, trebuie să predea autorităților pașapoartele belgian și marocan, să nu părăsească teritoriul țării, să se prezinte în mod regulat la secția de poliție, să nu iasă din casă între 22 și 06, să meargă la ședințe cu un psiholog, într-un centru pentru deradicalizare și să nu intre pe site-uri care promovează jihadul și terorismul.

 

Citeşte mai multe despre:   Stat Islamic