Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ”N-ai uitat nimic, Boris?” Guvernul Marii Britanii a lansat un clip de promovare a măsurilor pentru mediu din care lipsește chiar Marea Britanie (VIDEO)

”N-ai uitat nimic, Boris?” Guvernul Marii Britanii a lansat un clip de promovare a măsurilor pentru mediu din care lipsește chiar Marea Britanie (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Noi 2020, 20:05
”N-ai uitat nimic, Boris?” Guvernul Marii Britanii a lansat un clip de promovare a măsurilor pentru mediu din care lipsește chiar Marea Britanie (VIDEO) Captură Video Externe

Amestec de indignare și hohote de râs în rândul englezilor, după ce Guvernul Johnson a lansat un clip de promovare a planului său în 10 pași pentru o Mare Britanie mai verde, din care lipsește chiar Marea Britanie.

 

Marea Britanie, dispărută sau acoperită de ape într-un clip lansat de Guvernul Johnson

 

Miercuri, premierul britanic Boris Johnson a lansat un plan de acțiune în domeniul mediului, în valoare de 12 miliarde de lire sterline, care ar trebui să creeze 250.000 de locuri de muncă, dar și să reducă semnificativ emisiile de carbon ale țării.

A fost lansată și o campanie de promovare a planului de mediu. Clipul redă, la un moment dat, o imagine a globului pământesc în care Marea Britanie nu apare, remarcă Daily Mail.

Unii internauți au glumit pe seama faptului că Guvernul britanic a uitat de propria țară. Alții au susținut că dacă nu vor fi luate măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, țara chiar va ajunge sub ape și nu se va mai vedea deloc, exact ca în animație. Iar alți englezi, ceva mai prăpăstioși, au tras concluzia că asta și merită.

Printre măsurile ambițioase anunțate, miercuri, de Boris Johnson se numără interzicerea autoturismelor pe benzină și motorină din 2030, instalarea a mii de turbine eoliene și plantarea a 75.000 de acri de pădure pe an.

În clipul animat, premierul anunță planul de 12 miliarde de lire sterline al Guvernului pentru „o revoluție industrală verde” menită să creeze „250.000 de noi joburi verzi”.

În finalul animației, Johnson spune: „În ansamblu, acesta este modelul nostru global de combatere a schimbărilor climatice”. În timp ce rostește cuvintele, apare și Globul fără Marea Britanie.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Sursă Video: Antony Higginbotham (MP)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Boris Johnson a anunțat o „revoluție industrială verde” în Marea Britanie

 

Miercuri, premierul Boris Johnson a anunțat că autoturismele noi, alimentate integral cu benzină sau motorină, nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând din 2030. El a precizat că maşini hibrid nu vor mai fi permise din 2035.

Măsura face parte din ceea ce Johnson a numit „o revoluţie industrială verde” menită să combată  schimbările climatice și să creeze locuri de muncă „verzi”.

Planul mai include finanţare pentru o centrală nucleară mare şi pentru reactoare nucleare mai mici. Este prevăzută, totodată, o investiţie de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice.

De asemenea, din 2023, noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale. Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

 

Premierul Marii Britanii a anunțat investiții record și în Apărare

 

Joi, Jonson a anunțat investiții în Apărare fără precedent în ultimii 30 de ani.

Astfel, în următorii patru ani, investițiile Regatului Unit în apărare vor fi de 212 miliarde de euro, 2,2% din PIB, „mai mult ca orice altă țară europeană” și „mai mult ca orice alt aliat NATO cu excepția SUA”, a precizat premierul Marii Britanii.

Boris Johnson a insistat că aceste investiții sunt obligatorii pentru Marea Britanie, în contextul în care situația internațională este mai periculoasă și mai competitivă ca niciodată.