Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nagasaki comemorează 67 de ani de la distrugerea orașului de către bomba atomică

Nagasaki comemorează 67 de ani de la distrugerea orașului de către bomba atomică

În Japonia,  joi, 9 august, se comemorează 67 de ani de la distrugerea orașului Nagasaki de către bomba atomică lansată de SUA în timpul celui de-al doilea război mondial.

Joi, în jur de 6.000 de oameni s-au adunat într-un parc dedicat păcii, în apropiere de epicentrul exploziei din 1945, la un serviciu memorial cu această ocazie.

Cu această ocazie, oficialii japonezi au cerut îndepărtarea de folosirea energiei nucleare. Primarul orașului Nagasaki, Tomihisa Taue, a cerut guvernului să aplice politici noi pentru a crea o societate fără temeri de radiații, relatează Voice of America. Primarul a avertizat, în cadrul serviciului memorial, în legătură cu pericolele folosirii armelor nucleare și a amintit de dezastrul de la centrala atomică de la Fukushima din 2011, în urma unui cutremur și tsunami.

Statele Unite ale Americii au lansat două bombe atomice asupra Japoniei în 1945, aproape de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Prima a lovit orașul Hiroshima pe 6 august, iar cea de-a doua, pe 9 august, Nagasaki. Japonia a capitulat șase zile mai târziu.

În urma atacului asupra Hiroshimei, au murit în jur de 140.000 de persoane, iar la Nagasaki au murit 80.000, mare parte din cauza exploziei, iar alții din cauza efectelor radiației.

Citeşte mai multe despre:   comemorare,   oras,   Al Doilea Razboi Mondial,   Japonia,   Fukushima