Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe NASA a lansat trei rachete către aurora boreală: Misiunea ar putea oferi noi informaţii despre misterioasele lumini nordice (FOTO)

NASA a lansat trei rachete către aurora boreală: Misiunea ar putea oferi noi informaţii despre misterioasele lumini nordice (FOTO)

Un articol de: - 08 Mar 2017, 16:35
NASA a lansat trei rachete către aurora boreală: Misiunea ar putea oferi noi informaţii despre misterioasele lumini nordice (FOTO) foto: Phys.org Externe

NASA a lansat trei rachete în aurora boreală pentru a studia ionosfera Pământului și cum este aceasta afectată de către vânturile solare. Cele trei rachete au fost lansate de pe o platformă din Alaska, alte două fiind lansate în ianuarie, tot pentru studierea aurorelor.

În timpul acestor misiuni, NASA a folosit mai multe tipuri de instrumente pentru studiu. „Aurorele crează oxid de azot, însă, în timpul nopților polare nu are loc niciun proces semnificativ de distrugere a oxidului de azot”, spune principalul cercetător al misiunii, Scott Bailey, care consideră că se acumulează concentrații foarte mari ale acestei substanțe. Întrucât acumulări mari ale oxidului de azot poate distruge stratul de ozon, este un posibil pericol pentru mediu, iar NASA măsoară prin intermediul PolarNOx cantitatea de oxid de azot din atmosferă.

Până în prezent, cercetătorii, au declarat că instrumentele lor au obţinut şi transmis informaţii esenţiale pe care le vor analiza pentru a afla noi informaţii despre fenomenul misterios care are loc pe cerurile nordice, informează Descoperă.ro.

Citeşte mai multe despre:   NASA