Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe NASA a prezentat capsula spațială Orion

NASA a prezentat capsula spațială Orion

NASA a prezentat, joi, noua capsulă spațială Orion, care va avea misiunea de a transporta astronauţi, pentru prima dată după anii 1970, pe Marte, informează Daily Mail.

Destinată inițial transportării astronauților pe Lună, misiunea capsulei a fost ulterior modificată de președintele american Barak Obama care a încurajat proiectul, prin care se urmărește deschiderea unei noi dimensiuni în explorara spațiului.

Orion va fi lansată pe orbită cu o rachetă Delta 4 şi va ajunge la o altitudine de 5.800 kilometri - o altitudine de 15 ori mai mare decât aceea la care se află Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

După ce va efectua două rotaţii complete în jurul Terrei, capsula Orion va reintra în atmosfera terestră, cu o viteză de peste 38.000 de kilometri/ oră, iar specialiştii de la NASA vor avea astfel să testeze rezistenţa pereţilor şi a scutului termic al capsulei.

Prima misiune a capsulei va avea loc în 2013. Capsula va fi ataşată de racheta lansatoarer SLS în 2017, iar primul zbor în jurul Lunii, cu echipaj uman la bord, va fi realizat în 2021.

Citeşte mai multe despre:   NASA,   Statia Spatiala Internationala