Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe NASA: O navă spațială a intrat cu succes pe o orbită în jurul lui Jupiter (VIDEO)

NASA: O navă spațială a intrat cu succes pe o orbită în jurul lui Jupiter (VIDEO)

Un articol de: - 05 Iul 2016, 10:17
Foto: washingtonpost.com Externe

Cercetătorii de la NASA au confirmat, luni, că Juno , o navă spațială de dimensiuni proiectate pentru a debloca unele din secretele sistemului nostru solar, a intrat cu succes pe o orbită în jurul lui Jupiter, cea mai mare, cea mai veche planeta din sistemul nostru solar, potrivit washingtonpost.com.

Juno a finalizat un motor de ardere de 35 de minute, care a încetinit nava astfel încât atracția gravitațională a lui Jupiter ar putea mătura într-o orbită optimă. După ce a călătorit miliarde de mile, Juno a intrat într-o zonă de spațiu la doar câteva mile în larg.

La ora 10:30 pm, NASA a început difuzarea misiunii de control pentru a se documenta în legătură cu inserarea navei spațiale Juno într-o orbită în jurul lui Jupiter . Cu toate că video a fost live, raportul nu a fost exact în timp real. Semnalelor navetei spațiale le ia 48 de minute pentru a călători 534 de milioane de mile, în Goldstone, California.

NASA: O navă spațială a intrat cu succes pe o orbită în jurul lui Jupiter

La 23:18, echipa a anunțat că un motor de ardere proiectat pentru a ajuta la alunecarea robotului într-o orbită optimă a început. Douăzeci de minute mai târziu, echipa a confirmat faptul că motorul a ars suficient de mult pentru a intra în vreun fel de orbită. 

Acest semnal a ajuns la doar câteva minute înainte de miezul nopții. 

 Ultima etapă a fost confirmată în jurul orei 0:40, iar acum intrarea navei pe orbită poate fi  considerată completă.

NASA a făcut-o din nou”, a declarat investigatorul principal Scott Bolton de la Institutul de Cercetare Southwest. „Este aproape ca un vis devenit realitate ... iar acum începe distracția. Știința”.

Citeşte mai multe despre:   NASA