Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Năstase: Germania a câștigat după 70 de ani războiul cu Marea Britanie (VIDEO)

Năstase: Germania a câștigat după 70 de ani războiul cu Marea Britanie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 10:31
Năstase: Germania a câștigat după 70 de ani războiul cu Marea Britanie (VIDEO) Externe

Noi reacţii din partea politicienilor români, la două zile după Brexit. Fostul premier Adrian Năstase a declarat că, deşi sună cinic, este clar că Germania a câştigat, după 70 de ani, războiul cu Mare Britanie. O reacţie surprinzătoare în acest caz a venit şi din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, informează B1 TV. Ieşirea Marii Britianii din Uniunea Europeană este imposibilă, pentru că nimeni nu va semna o astfel de cerere, consideră fostul şef de stat.

Fostul premier Adrian Năstase s-a arătat surprins de Brexit şi a precizat că, raţional, existau mai curând aşteptări legate de un răspuns favorabil rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.

"Am învăţat, în anii aceştia de politică, că de fapt la un referendum populaţia nu răspunde la întrebarea pusă, ci unor frustrări legate de numeroase alte chestiuni, de politică internă, dimensiunea emoţională contează şi aglutinarea acestor elemente a dus la aceste rezultate. (...) Vedem că, după 70 de ani, Germania a câştigat războiul cu Marea Britanie. E clar că Germania va controla zona europeană iar Marea Britanie se va îndrepta spre Commonwealth, pornind şi de la ideea că piaţa europeană a fost deja ocupată, mâna de lucru nu mai este aşa ieftină. Sunt probleme: va continua limba engleză să fie limba oficială la Bruxelles? Poate, în numele Irlandei", a declarat Năstase pentru Realitatea TV.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Năstase: Germania a câștigat după 70 de ani războiul cu Marea Britanie

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a surprins cu o nouă reacţie vis-a-vis de rezultatul referendumului din Marea Britanie, despre care a spus că "a lăsat o naţiune profund divizată".

"Brexit? Imposibil! Încrâncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el", a scris Traian Băsescu pe Facebok.

Fostul şef al statului susţine că rezultatul referendumului din Marea Britanie a aprins "fitilele a două bombe". El spune că prima "bombă" este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

"Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva va fi declarat trădător de ţară.  A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE. Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană”, a precizat fostul președinte.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Nastase,   Brexit