Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe NATO spune că acumularea de trupe rusești la frontiera Ucrainei este „nejustificată, neexplicată și profund îngrijorătoare” / Șeful diplomației ucrainene a mers marți la sediul central al Alianței

NATO spune că acumularea de trupe rusești la frontiera Ucrainei este „nejustificată, neexplicată și profund îngrijorătoare” / Șeful diplomației ucrainene a mers marți la sediul central al Alianței

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Apr 2021, 17:25
NATO spune că acumularea de trupe rusești la frontiera Ucrainei este „nejustificată, neexplicată și profund îngrijorătoare” / Șeful diplomației ucrainene a mers marți la sediul central al Alianței foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Vitvitsky Externe

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat luni că acumularea de efective militare rusești la frontiera Ucrainei este „nejustificată, neexplicată și profund îngrijorătoare”, transmite Euronews.

Acumularea de trupe rusești la frontiera Ucrainei este „nejustificată, neexplicată și profund îngrijorătoare”, a subliniat NATO

 

Rusia a mutat mii de trupe de luptă la frontierele Ucrainei, cea mai mare comasare de trupe rusești de la anexarea ilegală a Crimeei în 2014”, a afirmat secretarul general Jens Stoltenberg. „În ultimele zile, mai mulți soldați ucraineni au fost uciși în estul Ucrainei”, a adăugat el.

Rusia trebuie să pună capăt acumulării de efective militare în și în jurul Ucrainei, să înceteze cu provocările și să dez-escaladeze (tensiunile, n.r.) imediat”, a subliniat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg are programată o întrevedere cu Antony Blinken, șeful Departamentului de Stat al SUA, care a venit la Bruxelles pentru discuții legate de Ucraina și alte chestiuni. Secretarului american de stat i se va alătura în capitala UE și Lloyd Austin, șeful Pentagonului, pentru o rundă de consultări suplimentare, a precizat Washingtonul.

Statele din G7 au solicitat Rusiei, luni seară, „să pună capăt provocărilor”. Miniștrii de externe din G7 – mai exact din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA – și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate s-au arătat „profund îngrijorați” despre acumularea de trupe militare rusești la frontiera Ucrainei, cerând Moscovei „să înceteze cu provocările și să dez-escaladeze tensiunile imediat”.

Întâlnire extraordinară. Șeful diplomației ucrainene a mers marți la sediul central al NATO, pentru o discuție despre tensiunile cu Rusia

 

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a mers marți la sediul central al NATO de la Bruxelles, unde a participat la o întâlnire extraordinară Ucraina-NATO, a precizat ministerul de la Kiev, luni, printr-un comunicat de presă, potrivit Monitorul Apărării.

„Întâlnirea, iniţiată de Ucraina, este stabilită în cadrul Articolului 15 din Carta pentru un Parteneriat Distinct dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina,” se arată în anunţ.

Dmytro Kuleba a discutat cu secretarul general Jens Stoltenberg despre agravarea situaţiei de securitate la graniţa cu Rusia, ocuparea temporară a Crimeei şi sprijinirea Ucrainei de către Alianţă, se mai arată în același comunicat.

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Jens Stoltenberg,   NATO,   Ucraina,   Rusia