Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe NATO susține suveranitatea și integritatea Republicii Moldova. Mircea Geoană, discuții la Bruxelles despre asistența Alianței pentru Chișinău

NATO susține suveranitatea și integritatea Republicii Moldova. Mircea Geoană, discuții la Bruxelles despre asistența Alianței pentru Chișinău

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Feb 2020, 17:56
NATO susține suveranitatea și integritatea Republicii Moldova. Mircea Geoană, discuții la Bruxelles despre asistența Alianței pentru Chișinău foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Externe

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind subliniată susținerea organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului din stânga Prutului, transmite deschide.md.

Momentul a avut loc marți, când secretarul de stat moldovean Gheorghe Leucă a desfășurat consultări politice cu reprezentanții Alianței, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Reprezentanților Permanenți adjuncți pe lângă NATO.

Oficialul a mulțumit statelor membre NATO pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în procesul de reformare a sectorului de securitate și apărare, inclusiv prin aprobarea unui Pachet de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare, oferirea programelor de instruire pentru experții naționali, contribuția la consolidarea capacităților instituționale, implementarea proiectelor în domenii precum: cooperarea științifică, securitatea ecologică, combaterea amenințărilor cibernetice, telemedicina, medicina militară etc.

La întrevederea cu Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, oficialul moldovean a reiterat interesul autorităților de la Chișinău pentru continuarea dialogului politic și cooperării practice cu Alianța Nord-Atlantică, a subliniat angajamentul pentru implementarea Pachetului de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate ale Republicii Moldova, realizarea proiectelor în cadrul Programului Știință pentru Pace și Securitate, promovarea  eforturilor de diplomație publică și cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității.

La rândul său, oficialul NATO a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind subliniată susținerea organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate a țării. Mircea Geoană a apreciat contribuția Republicii Moldova la consolidarea securității regionale prin participarea la operațiunea de menținere a păcii KFOR si a exprimat disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare Republica Moldova prin asistența necesară, în conformitate cu solicitările autorităților de la Chișinău și expertiza Alianței.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   NATO,   Republica Moldova