Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Navă atacată de pirați în Golfului Guineea: La bordul vasului se află și marinari români, iar cel puțin unul dintre ei ar fi fost luat ostatic

Navă atacată de pirați în Golfului Guineea: La bordul vasului se află și marinari români, iar cel puțin unul dintre ei ar fi fost luat ostatic

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Noi 2020, 18:05
Navă atacată de pirați în Golfului Guineea: La bordul vasului se află și marinari români, iar cel puțin unul dintre ei ar fi fost luat ostatic Foto: facebook.com/capitalshipmanagement/@boatman_ijmuiden Externe

O navă petrolieră la bordul căreia se află și cetățeni români a fost atacată de pirați în apropierea Golfului Guineea din Oceanul Atlantic. Incidentul a avut loc duminică, iar în momentul atacului pe nava ”Agisilaos”, deținută de o companie britanică, se aflau 23 de marinari, printre care ar fi cetățeni ruși, români și filipinezi, potrivit presei internaționale. Patru marinari ar fi fost luați ostatici de pirați, mai notează presa străină, iar între acești ar fi și un român. Informațiile nu au fost însă deocamdată confirmate în mod oficial.

 

Navă cu marinari români la bord, atacată de pirați în Golful Guineei

 

Capital Ship Management Corp, compania care deține nava a transmis, printr-un comunicat de presă, că petrolierul a fost implicat într-un incident de securitate în largul coastelor Togo.

”Capital Ship Management Corp. („Capital”) răspunde unui incident de securitate în care este implicat petrolierul său AGISILAOS (IMO: 9315745; pavilion Insulele Marshall) care a avut loc în jurul orei 21:12 UTC pe 29 noiembrie 2020 în timp ce nava tranzita Golful Guineei în largul coastei Lome, Togo.

Capital a inițiat măsurile de intervenție de urgență necesare și a alertat autoritățile portuare și maritime competente.

Datorită naturii sensibile a incidentului, Capital nu va furniza informații suplimentare în acest moment”, se arată în comunicatul citat.

 

Patru marinari, printre care și un român, ar fi fost luați ostatici 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Patru persoane, printre care și un român, ar fi fost luate ostatice, potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, citat de Digi 24. Acesta precizează că cei care dețin nava se așteaptă să fie contactați de pirați pentru o negociere, fiind vorba, cel mai probabil, de pretenții materiale din partea acestora.

În Golful Guineea au avut loc, în ultima lună, mai multe astfel de atacuri soldate cu luări de ostatici. Iar de la începutul anului, nu mai puțin de 24 de incidente similare s-au petrecut în zona Golfului Guineea, notează naftemporiki.gr. În total, 122 de marinari au fost răpiți de pirați în aceste atacuri.

 

Citeşte mai multe despre:   Oceanul Atlantic,   pirati