Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Naveta Crew Dragon a SpaceX s-a întors pe Pământ, după zborul istoric către Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Naveta Crew Dragon a SpaceX s-a întors pe Pământ, după zborul istoric către Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 02 Aug 2020, 22:54
Externe

Capsula SpaceX Crew Dragon, fabricată de compania privată SpaceX și care îi transportă pe cei doi astronauți americani ai NASA, Bob Behnken și Doug Hurley, a ajuns în siguranță pe Terra dumincă seară, undeva în apropiere de Florida.

Crew Dragon a petrecut în jud de 114 zile în spațiu.

Reamintim faptul că în urmă cu câteva luni, administratorul NASA, Jim Bridenstine, estima că eroii Bob Behnken și Doug Hurley s-ar putea întoarce pe Pământ la începutul lunii august, lucru care s-a dovedit a fi real.

 

 

Capsula Crew Dragon a amerizat pe coasta statului american Florida
 

 

Astronauții americani Bob Behnken și Doug Hurley, care au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) folosind noua capsulă Crew Dragon fabricată de compania privată SpaceX, au revenit pe pământ. Cei doi astronauți sunt în stare bună, iar revenirea pe Terra a fost o misiune îndeplină cu succes.

Misiunea a fost transmisă LIVE de NASA, marcând prima reîntoarcere din spațiu a unui echipaj pe o capsulă privată. Această operațiune este o nouă premieră istorică.

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

 

Capsula Crew Dragon a SpaceX a ajuns cu bine pe Pământ

 

 

Capsula Crew Dragon a Space X s-a detașat sâmbătă de Stația Spațială Internațională pentru a reveni pe Terra.

“Detaşare confirmată. Dragon efectuează patru lansări pentru a se îndepărta de @Space_Station”, a postat pe Twitter SpaceX, alături de imagini în care se vede cum capsula a părăsit Stația Spațială Internațională (ISS), conform Libertatea.ro.

 

 

Misiune istorică pentru SpaceX

 

 

Prin urmare, băgăm de seamă că misiunea Demo-2 s-a desfășurat cu succes după ce racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au revenit cu succes duminică seara de la Stația Spațială Internațională, la ora 14.41, ora pământului, așa cum era de așteptat. Astfel, a luat sfârșit o misiune istorică de testare a operaţiunilor de zbor spaţial uman pentru SpaceX.

Conform primelor informații, se pare că cei doi astronauți au părăsit Stația Spațială Internațională sâmbătă, la ora 23.35 GMT.

Călătoria înapoi spre Pământ a durat aproximativ 19 ore. 

În luna mai, cei doi astronauţi au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns pe ISS. Aceasta a fost prima lansare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

 

 

Citeşte mai multe despre:   SpaceX,   Nasa