Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corupția, la cote ALARMANTE în Israel: Sara Netanhyanu îşi negociază la centimă libertatea

Corupția, la cote ALARMANTE în Israel: Sara Netanhyanu îşi negociază la centimă libertatea

Un articol de: - 29 Mai 2018, 15:33
Corupția, la cote ALARMANTE în Israel: Sara Netanhyanu îşi negociază la centimă libertatea Externe

Procurorul General Avichai Mandelblit a refuzat oferta Sarei privind oferirea unei sume considerabile în schimbul renunţării la acuzaţii.

Soţia prim ministrului Benjamin Netanyahu a propus să returneze Statului o sumă de aproximativ 12.000 de euro, din cei 48.125 de euro, reprezentând fonduri publice deturnate în interes personal, informează Gândul.

Sara Netanhyanu ar fi susținut că mai bine se duce la puşcărie decât să dea mai mult decât a propus, însă Mandelblit speră ca suma se se apropie cât de mult de cea stabilită.

Procurorul General va prelungi negocierile până la sfârşitul acestei săptămâni, când va lua o decizie.

Sara Netanhyanu este judecată într-un dosar de corupție în care reşedinţa premierului este acuzată de cheltuieli exorbitante.

De asemenea, fostul îngrijitor al familiei, Meni Naftali, a fost chemat ca martor al acuzării și a dezvăluit că soția premierului are un apetit uriaș și că doamna Netanyahu ar fi câştigat mii de shekeli vânzând, ani de zile, sticlele goale adunate la reşedinţa premierului.

Naftali a mai acuzat-o pe doamna Netanhyanu de rele tratamente.

„Cheltuielile lunare în ce priveşte mâncarea au crescut de cinci ori de când a început el să lucreze pentru noi şi pe parcursul celor  patru ani cât a stat la noi. Asta spune tot! Naftali acuză, ca să scape de probleme (...). E un martor al Statului şi un mincinos în serie! (...). Acuzaţiile sunt absurde şi va fi dovedit că sunt (...). Sara Netanyahu este o femeie onestă şi curajoasă şi n-a făcut nimic rău niciodată. Pe lângă faptul că ca şi munceşte ca psiholog pediatru în fiecare săptămână, petrece şi foarte mult timp ca să ajute copiii care suferă de cancer, să ajute supravieţuitorii Holocaustului şi soldaţii care se întorc de pe front”, și-a apărat premierul soția, atacându-l pe fostul îngrijitor şi punându-i în seamă acestuia toate malversaţiunile financiare documentate în dosar.

Astfel, fostul îngrijitor Meni Naftali a dat în judecată Statul israelian şi familia Netanyahu, cerând o depăgubire de un milion de shekeli. Însă, i s-au oferit 170 de mii, pentru că Naftali a rostit „doar 10 la sută adevăr”.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Doamna Netanyahu este audiată de poliţia anticorupţie Lahav 433 şi în alte dosare.

Nivelul de corupţie din Israel din Epoca Netanyahu este mai ridicat ca nici-odată în istoria țării.

Citeşte mai multe despre:   Avichai Mandelblit,   Benjamin Netanyahu,   Sara Netanhyanu,   Meni Naftali