Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Opoziţia şi ONG-urile acuză mii de nereguli în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia în care Vladimir Putin va fi încoronat pentru al patrulea mandat

Opoziţia şi ONG-urile acuză mii de nereguli în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia în care Vladimir Putin va fi încoronat pentru al patrulea mandat

Un articol de: - 18 Mar 2018, 14:48
Opoziţia şi ONG-urile acuză mii de nereguli în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia în care Vladimir Putin va fi încoronat pentru al patrulea mandat Foto: Russia Beyond Externe

Neregulile grave în cadrul scrutinului pentru alegerile prezidenţiale din Rusia în care Vladimir Putin urmează să fie confirmat pentru al patrulea mandat de preşedinte. Opoziţia şi ONG-uri acuză că numeroase ilegalităţi făcute pentru creşterea participării la vot, conform AFP, citat de Agerpres.

Organizaţia neguvernamentală Golos, specializată în monitorizarea alegerilor şi care a întocmit o hartă cu fraude pe site-ul său internet, a raportat la ora 11:00 GMT 1.839 de cazuri de nereguli, cum ar fi umplerea urnelor cu buletine de vot, cazuri de voturi multiple şi obstrucţionarea activităţii observatorilor.

ONG-ul atrage atenţia că angajatorii şi universităţile şi-au obligat angajaţii şi studenţii să voteze la locul de muncă sau la cel de studiu şi nu i-a lăsat să voteze unde au reşedinţă, în mod voit pentru a creşte rata de participare şi a da o mai mare legitimate alegerilor. 

Acest lucru vine în contextul în care principalul opozant Aleksei Navalnîi, care nu a fost lăsat să participe în alegeri, şi-a îndemnat toţi susţinătorii să nu se prezinte la urne pentru a nu legitima realegerea lui Vladimir Putin.

De altfel, Aleksei Navalnîi susţine că a trimis peste 33.000 de observatori la birourile de votare, iar aceştia raportează, de asemenea, sute de cazuri de fraudă, în special la Moscova şi în regiune, la Sankt-Petersburg şi Başkortostan, în Urali.

Navalnîi - care a fost împiedicat să participe la scrutin din cauza unei condamnări penale pe care el a catalogat-o ca fiind orchestrată de putere - a difuzat pe contul său de Twitter duminică dimineaţă o înregistrare video care arată -potrivit lui - introducerea în urnă a mai multor buletine la o secţie de votare din Extremul Orient al Rusiei, iar Comisia electorală a promis să investigheze cazul.

Militanţi ai opoziţiei au indicat de asemenea că alegători au fost transportaţi cu autobuzul la secţii de votare de către poliţie sau distribuiri de cupoane cu reduceri ruşilor care merg la urne

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia