Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York: Amendă de 15.000 de dolari pentru o sinagogă în care a avut loc o nuntă cu mii de participanți dintr-o sectă cu origini în România

New York: Amendă de 15.000 de dolari pentru o sinagogă în care a avut loc o nuntă cu mii de participanți dintr-o sectă cu origini în România

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Noi 2020, 09:33
New York: Amendă de 15.000 de dolari pentru o sinagogă în care a avut loc o nuntă cu mii de participanți dintr-o sectă cu origini în România Foto: captură Youtube Externe

O sinagogă din New York a fost amendată cu 15.000 de dolari după ce acolo a avut loc, la începutul lunii noiembrie, o nuntă hasidică cu mii de participanți, fără respectarea regulilor de protecție sanitară, informează New York Times. Primarul metropolei americane, confruntate cu o revenire puternică a pandemiei de coronavirus, a catalogat drept ”inacceptabilă" organizarea nunții, mai ales în condițiile în care, spune Bill de Blasio, există indicii că s-au făcut eforturi pentru ascuderea evenimentului.

 

Mii de participanți la o nuntă hasidică, la New York: Sinagoga, amendată cu 15.000 de dolari

 

Nunta a avut loc pe 8 noiembrie, iar în imaginile publicate de New York Post se poate vedea cum mii de oameni, fără măști de protecție, iau parte la nunta din sinagoga Yetev Lev. Primarul Bill de Blasio a confirmat faptul că sinagoga a fost amendată cu 15.000 de dolari și a primit un avertisment cu privire la posibila închidere a lăcașului de cult.

„În ultimele săptămâni, comunitatea Williamsburg a răspuns foarte pozitiv, a făcut mult mai multe teste și a fost foarte responsabilă. A fost incredibil de iresponsabil, inacceptabil. Deci, vor exista imediat consecințe pentru oamenii care au permis să se întâmple acest lucru", a declarat primarul din New York, care a adăugat că nu se cunoaștee numărul exact al participanților la eveniment, dar este evident că acolo au fost mult prea mulți oameni.

"Se pare că a existat un efort foarte deliberat de a ascunde evenimentul, ceea ce face ca lucrurile să fie şi mai inacceptabile. (...)Este inacceptabil ca oamenii să organizeze un eveniment atât de mare când ştim că duce transmiterea virusului”, a mai spus Bill de Blasio.

La rândul său, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că nunta a fost organizată în flagrantă desconsiderare" a legii și a cerut o anchetă în acest caz.

 

Secta hasidică are origini în România

 

Pandemia de coronavirus a dus la apariția unor tensiuni între primăria democrată a New York-ului și comunitatea evreilor ortodocși din oraș, printre care se numără și mulți susținători ai președintelui republican Donald Trump. Tensiunile au luat amploare în luna octombrie, atunci când în mai multe cartiere din Brooklyn, în care trăiesc evrei ortodocși, a fost înregistrată o creștere masivă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Secta hasidică are origini pe teritoriul României. A fost înființată în 1905, la Satu Mare, în timpul ocupației austro-ungare, de către rabinul Joel Teitelbaum, intitulat Rabin de Satu Mare. Reînființată la New York după al Doilea Război Mondial, a devenit una dintre cele mai mari secte hasidice din lume, cu aproximativ 70.000 de membri.

Citeşte mai multe despre:   New York