Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York City amână deschiderea şcolilor până pe 21 septembrie. Se cer măsuri mai stricte împotriva COVID-19

New York City amână deschiderea şcolilor până pe 21 septembrie. Se cer măsuri mai stricte împotriva COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 02 Sep 2020, 09:02
New York City amână deschiderea şcolilor până pe 21 septembrie. Se cer măsuri mai stricte împotriva COVID-19 Externe

New York City, cel mai populat oraș din Statele Unite, amână reluarea cursurilor în clase cu 11 zile, până pe 21 septembrie, după ce sindicatele au cerut măsuri de siguranţă mai stricte legate de COVID-19, a anunţat primarul Bill de Blasio, citat de Reuters.

 

Reluarea cursurilor în școli, amânată cu 11 zile în New York City

 

Sindicatele din New York, conduse de Federaţia Unită a Profesorilor, şi-au exprimat îngrijorarea că oraşul se grăbeşte să deschidă anul şcolar pe 10 septembrie, fără a lua măsuri adecvate pentru a proteja profesorii, elevii şi restul personalului de infecţia cu COVID-19.

„Ceea ce am convenit este să ne asigurăm că măsurile de sănătate sunt în vigoare, pentru a ne asigura că există timp pentru pregătirea adecvată a educatorilor noştri", a spus primarul orașului New York.

În Los Angeles şi Chicago, unde se află al doilea şi al treilea sistem şcolar ca mărime din SUA, elevii încep anul şcolar doar online.

 

Sindicatele școlare din SUA cer măsuri mai stricte împotriva COVID-19

 

În plus, acordul prevede testarea lunară a celor 1,1 milioane de elevi, precum şi a cadrelor didactice şi a personalului administrative.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Mai mult, sunt incluse stocuri de măşti şi alte echipamente de protecţie individuală în şcoală necesare pentru 30 de zile, proceduri de distanţare socială, sisteme de ventilaţie funcţionale în clădiri şi măsuri de siguranţă pentru autobuzele elevilor.

Profesorii se vor prezenta în şcoli pe 8 septembrie, pentru a se familiariza cu procedurile de siguranţă şi pentru a-şi adapta clasele la mixul de instruire la clasă şi la distanţă pentru acest an, pregătind deschiderea, din 21 septembrie, a 1.800 de clădiri şcolare din sistem.

Conform planului de "învăţare mixtă", elevii vor petrece două zile la şcoală şi alte trei învățând de acasă, apoi secvența se va inversa.

 

SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri

 

Deși oraşul New York, epicentrul din SUA al pandemiei de coronavirus la momentul debutului din primăvară, și-a redus rata de infecţie, ajungând printre cele mai scăzute din ţară, SUA au depăşit luni pragul de 6 milioane de cazuri recenzate de infecţie cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, după ce în ziua respectivă au fost raportate peste 17.000 de noi cazuri.

Conform celor mai recente rapoarte, America ajunsă pe primul loc în topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, a înregistrat 6.189.570 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care 2.572.058 sunt încă active.

 

Începerea școlii în România

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți seară că, în ceea ce privește începerea școlii, are o temere cu privire la respectarea normelor de igienă. Mai mult, aceasta a precizat că școlile trebuie sa aibă stoc de măști pentru a le asigura copiilor care nu au.

Totodată, ministrul Educației a explicat că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă.

„Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a spus Anisie.

În cazul în care un elev sau un membu al familiei acestuia se îmbolnăvește, ”e suficient ca părintele să anunțe școala și să prezinte un document în sensul acesta, iar copilul poate face școala online”, susține oficialul.

Citeşte mai multe despre:   New York,   inceperea anului scolar