Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York: Proteste împotriva radicalizării musulmanilor americani

New York: Proteste împotriva radicalizării musulmanilor americani

Ample acţiuni de protest au avut loc duminică în Times Square din New York, împotriva radicalizării musulmanilor de către Congresul Statelor Unite, informează Reuters.

Câteva sute de musulmani, activişti şi susţinători ai protestelor au participat la manifestaţii, purtând pancarte cu sloganul “Astăzi sunt şi eu musulman” şi criticând “bigotismul şi ignoranţa din spatele sentimentelor anti-musulmane ale Statelor Unite”.

Imamul Feisal Abdul Rauf, până de curând liderul controversatului plan de a construi o moschee şi un centru cultural lângă fostul World Trade Center, s-a declarat îngrijorat de reuniunea programată săptămâna trecută de către Congresul Statelor Unite, care spune el, nu poate decât să îi “înstrăineze” pe musulmani.

“Mă preocupă percepţia în rândul tinerilor de aici potrivit căreia musulmanii ar fi ţinta unui atac…lansat de propriul lor Guvern”, a declarat Feisal Abdul Rauf, care consider că aceste măsuri au efectul de a “radicaliza populaţia”.

Peter King, un republican American care prezidează Consiliul Securităţii Naţionale, a declarat duminică pentru CNN că deşi “majoritatea covârşitoare a musulmanilor se poartă ireproşabil ca cetăţeni americani…se fac eforturi pentru a radicaliza comunitatea usulmană”.

Protestul a fost organizat de o coaliţie religioasă, de lideri politici, activişti, preoți, rabini și imami.

Citeşte mai multe despre:   protest,   manifestanti,   manifestatii,   musulman,   congres,   New York