Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cu aproape 150.000 de cazuri de COVID-19, New York a depășit Spania și a devenit statul cu cele mai multe îmbolnăviri din lume. Circa 94% din populația SUA a primit ordin să stea în casă

Cu aproape 150.000 de cazuri de COVID-19, New York a depășit Spania și a devenit statul cu cele mai multe îmbolnăviri din lume. Circa 94% din populația SUA a primit ordin să stea în casă

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Apr 2020, 23:44
Cu aproape 150.000 de cazuri de COVID-19, New York a depășit Spania și a devenit statul cu cele mai multe îmbolnăviri din lume. Circa 94% din populația SUA a primit ordin să stea în casă foto: Pixabay Externe

Numărul de cazuri de COVID-19 din New York s-a apropiat de 150.000, miercuri, depășind Spania și devenind statul cu cele mai multe îmbolnăviri din lume, deși autoritățile au avertizat că bilanțul statal oficial ar putea fi mai mic decât situația reală, relatează Reuters.


New York, statul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume

 

New York și statul vecin New Jersey au atins, miercuri, noi recorduri negative din punct de vedere al numărului de cazuri înregistrate într-o singură zi.

Dacă statul New York a confirmat 149.316 cazuri de infecție cu coronavirus, în timp ce Spania, țara cu cele mai multe persoane contaminate din Europa, are doar 146.690. Per total, SUA au înregistrat peste 417.000 de cazuri și 14.100 de decese, fiind de departe națiunea cu cel mai mare bilanț al îmbolnăvirilor de pe glob.

Oficialii din New York au explicat că, având în vedere creșterea numărului de persoane care au decedat la domiciliu, există suspiciunea rezonabilă că orașul american nu știe cu exactitate câte persoane au murit în urma contractării de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

„Cred că este o posibilitate foarte reală”, a afirmat Andrew Cuomo, guvernatorul New Yorkului, în cadrul informării zilnice de presă.

Cuomo a anunțat că 779 de persoane au decedat în statul său în ziua anterioară, în timp ce omologul său din New Jersey, Phil Murphy, a raportat 275 de decese. Ambele bilanțuri au depășit recordurile stabilite cu doar o zi înainte.

Totuși, în ciuda bilanțului sumbru, Cuomo a explicat că trendurile generale par pozitive, cu o scădere în ceea ce privește rata spitalizărilor în epicentrul epidemiei din SUA.

„Fiecare număr arată ceva, corect. Virusul i-a atact pe cei vulnerabili și i-a atacat pe cei slabi, și este treaba noastră ca societate să îi protejăm pe cei vulnerabili”, a afirmat guvernatorul din New York.

De partea cealaltă, guvernatorul Phil Murphy a întărit restricțiile privind distanțarea socială, cerându-le retailerilor – care încă mai desfășoară activitate economică – să limiteze numărul de clienți, precum și să se asigure că atât aceștia, cât și angajații poartă măști de protecție.

„Trebuie să rămânem foarte vigilenți și eventual să mai întărim (n.r. – măsurile), nu să le relaxăm. Și nu îmi face deloc plăcere să o spun”, a afirmat guvernatorul statului New Jersey.
 

Circa 94% din populația SUA a primit ordin să stea în casă

 

Situația din SUA a determinat administrația Trump să instituie restricții pe o perioadă de cel puțin 30 de zile, iar acestea cuprinde prevederi de distanțare socială, recomandând cetățenilor să stea la cel puțin 1,8 metri distanță unul de celălalt. În jur de 94% din populația Statelor Unite a primit ordin să stea acasă.

„Ceea ce este cu adevărat important este să nu transformăm semnele timpurii de speranță în a renunța la cele 30 de zile pentru limitarea răspândirii – este cu adevărat vital. Dacă oamenii încep să iasă din nou afară și să interacționeze social, am putea fi martorii unui al doilea val (n.r. – de infecții cu coronavirus)”, a declarat Deborah Birx, coordonatoarea unității speciale anti-coronavirus de la Casa Albă.

Citeşte mai multe despre:   New York,   SUA,   COVID-19,   coronavirus