Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York: Sute de angajați ai unor lanțuri de fast-food, în grevă din cauza salariilor mici

New York: Sute de angajați ai unor lanțuri de fast-food, în grevă din cauza salariilor mici

Mii de angajați ai mai multor lanțuri de fast-food, inclusiv de la McDonald's, au intrat în grevă, luni, la New York, cerând salarii mai mari.

Organizatorii acţiunii au anunţat că greva afecta aproape 60 de restaurante din New York deţinute de McDonald's, Wendy's, KFC şi Burger King, citează Daily Mail

Nemulțumiți de salariul minim ce-l primesc, de 7,25 de dolari pe oră, greviștii cer un salariu de minim 15 dolari pe oră.
Întreruperile de muncă îi obligau luni pe unii manageri de la McDonald's să servească ei înşişi clienţii, în localuri situate în Times Square sau pe prestigiosul Fifth Avenue, în centrul Manhattanului.

Jonathan Westin, directorul Fast Food Forward, grupul aflat la conducerea acţiunii, a explicat că angajaţii au nevoie de un salariu minim de 15 dolari americani pe oră pentru a dispune de un nivel de viaţă mediu într-unul dintre oraşele cele mai scumpe din lume.

"Numeroşi angajaţi trăiesc în sărăcie şi nu sunt capabili să-şi întreţină familiile sau să ia trenul ca să meargă la muncă", a denunţat el.

Fast Food Forward speră că acţiunea se va extinde de-a lungul ţării.

Citeşte mai multe despre:   greva,   new york,   salarii,   angajati
 
 
Loading...