Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York Times a publicat o înregistrare video cu executarea a șapte militari sirieni de către rebeli (VIDEO)

New York Times a publicat o înregistrare video cu executarea a șapte militari sirieni de către rebeli (VIDEO)

Cotidianul New York Times a publicat o înregistrare video care prezintă executarea unor soldaţi sirien, în care se demonstrează cruzimea de care dau dovadă rebelii în zonele pe care le controlează.

În filmuleț se poate observa cum 7 deținuți soldați sirieni sunt capturați, 5 dintre ei fiind legați și având urme roșii pe spate.
Ei stau cu capetele lipite de pământ în timp ce comandantul rebelilor, cunoscut sub apelativul "Unchiul", recită un poem revoluţionar.

După terminarea poemului, acesta îl împuşcă în cap pe primul prizonier. Oamenii lui continuă procesul, ucigând toţi cei şapte bărbaţi de la picioarele lor.

Scena oferă o privire întunecată asupra modului în care mulţi rebeli au adoptat unele dintre tacticile brutale şi crude ale regimului pe care încearcă să îl îndepărteze de la putere.

Înregistrarea video a fost scoasă clandestin din Siria, în urmă cu câteva zile, de un fost rebel dezgustat de aceste crime.

Bărbatul de 47 de ani cunoscut în nordul Siriei drept "Unchiul”, conduce un grup relativ necunoscut format din mai puţin de 300 de luptători, a declarat unul dintre oamenii lui.

Comerciant şi proprietar de animale înainte de război, Issa a format un grup de luptă la începutul mişcării folosindu-şi propriii bani pentru a cumpăra arme şi suportând cheltuielile luptătorilor. Motivaţia lui, susţine sursa citată, este răzbunarea.

Rebelii sirieni execută 7 soldați
Embed: