Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York Times: Traficul de imigranți, o afacere de miliarde. Fenomenul s-a răspândit și în România

New York Times: Traficul de imigranți, o afacere de miliarde. Fenomenul s-a răspândit și în România

Un articol de: - 04 Sep 2015, 13:46
New York Times: Traficul de imigranți, o afacere de miliarde. Fenomenul s-a răspândit și în România Externe

Criza imigranților care vin în Europa din Orientul Mijlociu și Africa a ajuns și în presa de peste Ocean. New York Times notează în ediția de joi că traficul de persoane prin Balcani în Ue a depășit traficul de droguri și arme.

Sute de rețele au transformat criza imigranților în afaceri de miliarde, susține Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne din Austria.

România, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Macedonia au devenit țări de tranzit pentru refugiații care vor să ajungă în Occident, iar mulți cetățeni din aceste țări sunt implicați în această afacere, mai scrie sursa citată.

La Budapesta, unde mii de imigranți au acaparat gara, traficanții se plimbă nestingheriți propunându-le acestora să îi ducă în Austia pentru câteva sute de dolari. Aceștia apelează de cele mai multe ori la afgani sau sirieni care să acționeze ca agenți în numele lor, pe teren, intrând în contact cu potențialii clienți.

Pentru câteva mii de euro, refugiații pot obține pașapoarte false sau acte de identitate care să le asigure un drum lejer către Europa.

Nu de puține refugiații au fost păcăliți că vor ajunge în Austria sau Germania, dar au fost lăsați pe teritoriul Ungariei, de multe ori jefuiți și lăsați fără niciun ban.

Criza refugiaților a luat amploare după ce pe o autostradă din Austria a fost găsit un camion cu 71 de cadavre ale unor imigranți.

Într-un alt caz, poliția a salvat 24 de afgani închiși într-un camion după o urmărire pe străzile Vienei.

Șeful Europol, Rob Wainwright, a declarat unui post de radio irlandez că circa 30.000 de oameni fac parte din bandele de trafic de persoane, iar agenția europeană de poliție a deschis 1.400 de cazuri doar în acest an, privind aceste infracțiuni.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   imigranti