Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York Times va scrie de acum „Negru” cu majusculă, pe fondul protestelor anti-rasism din SUA

New York Times va scrie de acum „Negru” cu majusculă, pe fondul protestelor anti-rasism din SUA

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Iul 2020, 18:50
New York Times va scrie de acum „Negru” cu majusculă, pe fondul protestelor anti-rasism din SUA Foto: Facebook / New York Times Externe

Celebrul ziar american New York Times anunță, în contextul protestelor anti-rasism că de acum înainte va folosi cuvântul "Negru" cu majusculă atunci când va denumi"persoanele și culturile de origine africană, atât din Statele Unite ale Americii, cât și din afara lor". Potrivit reprezentanților cotidianului, cuvântul ‘Alb’ nu va suferi o modificare similară.

 

 

 

New York Times, schimbări importante după protestele anti-rasism din SUA: Cuvântul ‘Negru’, scris cu majusculă

 

 

Reprezentanții unui dintre cele mai celebre ziare mondiale – New York Times – anunță o schimbare importantă, după protestele anti-rasism care au zguduit SUA în ultimele săptămâni.Astfel, cuvântul "Negru" va fi folosit cu majusculă atunci când este vorba despre persoane și culturi de origine afircană.

Nu același lucru se va întâmpla cu cuvântul ‘Alb’. Potrivit autorilor scrisorii "nu a existat nicio mișcare comparativă înspre o adoptare pe scara largă a unei noi stilizari pentru alb, iar sentimentul că alb descrie o cultură și istorie comune este mai slab."

 

 

Proteste masive după moartea afro-americanului George Floyd, axfisiat de un polițist alb

 

 

 

George Floyd a fost ucis în Minneapolis, în cursul unei intervenții a Poliției. Agenții au fost alertați că un bărbat, identificat apoi cu numele de George Floyd, a încercat să-și cumpere țigări cu o bancnotă falsă de 20 de dolari. Bărbatul își pierduse slujba din cauza crizei generată de coronavirus.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Inițial, la fața locului au ajuns doi polițiști, care l-au scos din mașina sa și i-au pus cătușele, împingându-l în peretele magazinului. Când aceștia se apropie cu Floyd de mașina de poliție, el refuză să urce și se prăbușește la pământ. Atunci a intervenit un al doilea echipaj, din care făcea parte și agentul Derek Chauvin.

Imagini surprinse de amatori și publicate acum de New York Times îl arată pe Foyd la pământ, cu cei patru polițiști ținându-l imobilizat. De mai multe ori, Floyd spune „Nu pot respira!” - devenit slogan al protestelor - și cere ajutor. Unul dintre agenți solicită asistență medicală, dar pentru cazuri care nu sunt urgente. Nu ajunge ambulanța, iar agentul cere de data aceasta intervenția rapidă a medicilor.

Un al doilea martor începe de aici să filmeze. Vreme de șapte minute, Chauvin îi ține genunchiul pe gât lui Floyd. De 16 ori a strigat Floyd că nu poate respira și degeaba. Chauvin a continuat să-și țină genunchiul pe gâtul lui, chiar și după ce el a închis ochii.

Cum a fost ucis George Floyd. New York Times a refăcut scena cu imagini de la martori și de pe camerele de supraveghere

 

 

Femeie împușcată în timp ce încerca să înlăture un steag nazist

 

 

Amintim, de asemenea, de incidentul din data de 1 iulie, când o femeie  a fost împușcată în timp ce încerca să înlăture un steag cu zvastica din curtea unui simpatizant nazist din statul Oklahoma, transmite BBC.

Un vecin a declarat pentru postul de radio local KFOR că bărbatul arbora steaguri de aproximativ un an, mai multe din acestea fiind furate din fața locuinței de câteva ori.

Acesta a relatat că bărbatul obișnuia ocazional să se îmbrace într-o uniformă neagră purtând o banderolă cu zvastica pe mână, un echipament care amintește de uniformele Waffen SS.

Agresorul a fost prins și arestat.

Citeşte mai multe despre:   The New York Times,   George Floyd