Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe New York-ul se pregătește pentru "cea mai mare provocare" în materie de securitate odată cu vizita Papei și a 170 de lideri mondiali

New York-ul se pregătește pentru "cea mai mare provocare" în materie de securitate odată cu vizita Papei și a 170 de lideri mondiali

Un articol de: - 15 Sep 2015, 07:27
New York-ul se pregătește pentru "cea mai mare provocare" în materie de securitate odată cu vizita Papei și a 170 de lideri mondiali Foto: nymag.com Externe

Autoritățile din New York au declarat că se pregătesc pentru ”cea mai mare provocare” în materie de securitate, având în vedere că, la finele lunii septembrie, vor veni în acest oraș Papa Francisc și 170 de lideri mondiali pentru Adunarea Generală a ONU, informează AFP, citată de Agerpres.

Credem că va fi ”cea mai mare provocare” cu care s-a confruntat vreodată poliția acestui oraș, a susținut șeful poliției locale, Bill Bratton, care a mai adăugat că acești 170 de lideri așteptați reprezintă ”90% dintre liderii mondiali”.

"Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a susținut, la rândul său, Billl de Blasio, primarul orașului. El a mai precizat că securitatea pe pământ, pe mare și în aer va fi asigurată de mii de polițiști.

50 de agenții locale și naționale vor fi implicate, printre care serviciile secrete, FBI, poliția și pompierii din New York, serviciile municipale de urgență. serviciul de transporturi, paza de coastă și serviciile vamale.

Suveranul Pontif va sosi în New York în seara zilei de 24 septembrie, de la Washington, și va pleca în dimineața zilei de 26 septembrie. Liderii mondiali se vor reuni pentru Adunarea Generală a ONU, care va fi precedată de un summit al dezvoltării durabile, în perioada 24-27 septembrie.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   New York,   securitate,   Papa Francisc,   vizita