Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe News of the World va acorda despăgubiri de 2 milioane de lire familiei unei fetițe asasinate

News of the World va acorda despăgubiri de 2 milioane de lire familiei unei fetițe asasinate

News Corporation, proprietarul fostului tabloid News of the World continuă să plătească pentru interceptările ilegale făcute de ziarişti. Compania lui Robert Murdoch va acorda despăgubiri în valoare de două milioane de lire familiei unei fetiţe asasinate, ale cărei convorbiri au fost interceptate.

Familia lui Milly Dowler, o elevă în vârstă de 13 ani dată dispărută în 2002, se numără printre victimele interceptărilor convorbirilor telefonice practicate de tabloidul News of the World. Aşa că Robert Murdoch, directorul executiv al News Corporation a fost nevoit să ajungă la o înţelegere cu părinţii fetiţei. O înţelegere extrem de scumpă. News Corporation trebuie să plătească 2 milioane de lire familiei şi încă un milion de euro unei organizaţii de caritate.

Compania a mai plătit despăgubiri şi altor victime ale interceptărilor, însă sumele au fost mult inferioare - actriţa Sienna Miller a primit 100.000 de lire, iar consultantul de relaţii publice Max Clifford a primit o sumă care ar putea ajunge până la un milion de lire.

Tabloidul News of the World este acuzat că a vizat aproape 4.000 de persoane - oameni politici, membri ai familiei regale britanice şi alte celebrităţi - într-o campanie de interceptări ale convorbirilor şi mesajelor, în anii 2000. În urma scandalului, tabloidul a fost închis în luna iulie a acestui an.

 

Citeşte mai multe despre:   despăgubiri,   interceptari