Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nicaragua stă pe un BUTOI cu PULBERE. O biserică a fost LUATĂ cu ASALT de PARAMILITARI, iar preoţii - CĂLCAŢI ÎN PICIOARE (VIDEO)

Nicaragua stă pe un BUTOI cu PULBERE. O biserică a fost LUATĂ cu ASALT de PARAMILITARI, iar preoţii - CĂLCAŢI ÎN PICIOARE (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 10 Iul 2018, 11:30
Externe

Tensiunile par să escaladeze în Nicaragua, la doar o zi după confruntările dintre partizanii și adversarii puterii, soldate cu 14 morți.
Luni, sute de partizani ai președintelui Daniel Ortega și paramilitari au luat cu asalt o biserică şi au agresat mai mulţi preoți catolici.

La Diriamba, localitate situată la 45 kilometri de capitala Managua, forțele pro-Ortega au pătruns în biserica San Sebastian, unde circa zece manifestanți ai opoziției se refugiaseră după violențele de duminică și unde s-a deplasat o delegație de episcopi și preoți, relatează hotnews.ro citând AFP. 
Biserica Catolică are calitatea de mediator în Nicaragua și anunțase luni o reluare a dialogului între guvern și opoziție, în condițiile în care țara este zguduită de la jumătatea lunii aprilie de un val de contestare care cere plecarea președintelui, acuzat de confiscarea puterii.

La sosire, delegația condusă de cardinalul Leopoldo Brenes, arhiepiscop de Managua și președintele Conferinței episcopale din Nicaragua (CEN), și de nunțiul apostolic (ambasadorul Papei), Stanislaw Waldemar Sommertag, a fost primită cu strigăte precum "Asasinii!" și "Mincinoșii!" de susținătorii guvernului.
Preoţii au fost apoi înconjurați și bruscați de mulțimea furioasă înainte de a reuși să-șă croiască drum în interiorul bisericii. Mai mulţi paramilitari cu cagule au profitat pentru a pătrunde în biserică și a expulza opozanții. 

Câteva minute mai târziu, un grup de bărbați cu cagule, dintre care cel puțin trei erau înarmați, au bruscat preoții și persoanele refugiate în biserică. Mai mulți ziariști locali și străini au fost și ei bruscați, fiindu-le luate camerele. 

Duminică, confruntările dintre forțele guvernamentale și opozanți s-au soldat cu cel puțin 14 morți - dintre care doi polițiști - în localitățile Jinotepe și Diriamba (departamentul Carazo, sud-vest).
Valul de proteste, declanșat în 18 aprilie de o reformă a securității sociale rapid abandonată, vizează președintele și soția sa, vicepreședintele Rosario Murillo, acuzați că au confiscat puterea în această țară. Violențele s-au soldat deja cu 250 de morți și circa 2.000 de răniți.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Nicaragua,   Daniel Ortega
 
 
 
Loading...