Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | China: Niciun caz nou local de COVID-19, pentru prima dată de la începerea pandemiei

CORONAVIRUS | China: Niciun caz nou local de COVID-19, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Un articol de: Andrei Ștefan - 19 Mar 2020, 09:04
Foto: pixabay.com Externe

China a declarat că nu mai are cazuri noi de coronavirus pe plan local, pentru prima dată de la începerea pandemiei.

Singurele cazuri raportate în prezent (34 la număr) sunt cele importate, cetăţeni chinezi veniţi din ţări în care se manifestă epidemia de coronavirus, a anunțat Comisia Naţională de Sănătate din China.

Noile cazuri importate au fost înregistrate la Beijing (21), în provincia Guangdong (9), la Shanghai (2) şi în provinciile Heilongjiang (nord-est, 1 caz) şi Zhejiang (est, 1 caz).

80.928 de cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în total în China, din care 70.420 s-au recuperat. Sunt 2.274 de cazuri critice, iar 3.245 oameni au murit.

Venirea verii ar putea să încetinească răspândirea noului coronavirus, indică un studiu recent realizat în China.

Specialiștii din această țară au ajuns la concluzia că fiecare grad Celsius în plus și fiecare procent adițional de umiditate reduc tot mai mult capacitatea COVID-19 de a să răspândi.

„O creștere de un grad Celsius a temperaturii și de un procent al umidității relative duce la scăderea factorului R0 (rata de reproducere a virusului) de 0.0266, respectiv 0.0106. Aceste rezultate sugerează venirea verii și anotimpului ploios în emisfera nordică poate reduce semnificativ transmiterea COVID-19”, au explicat specialiștii chinezi. 

Totuși, trebuie precizat că venirea verii și creșterea temperaturilor nu vor ucide virusul. O demonstrează, de exemplu, faptul că în Singapore, unde temperaturile sunt constant de peste 30 de grade, s-au înregistrat deja 266 de cazuri. Iar în Australia sunt 565 de îmbolnăviri.  

Citeşte mai multe despre:   China,   coronavirus,   studiu