Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău jihadiștilor: „Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism”

Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău jihadiștilor: „Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism”

Un articol de: - 27 Iul 2016, 13:37
Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău jihadiștilor: „Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism” Foto: europeanul.org Externe

Nicolas Sarkozy a declarat,miercuri, într-un inverviu pentru Le Monde, că orice străin condamnat la mai mult de cinci ani de închisoare este "indispensabil să fie expulzat", "în mod sistemtic", potrivit , potrivit News.ro.

Afirmațiile au venit în contextul asasinării preotului Jacques Hamel în biserica sa din Rouen. Nicolas Sarkozy a mai precizat că dispoziţiile europene cu privire la pedepsele duble „trebuie să fie adaptate”.

„Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism, ceea ce reforma dublei pedepse din 2003 nu a împiedicat niciodată", afirmă fostul preşedinte francez.

Condiţiile aplicării dublei pedepse străinilor fost modificate chiar în timp ce Sarkozy era ministru de Interne.Reforma a fost o criticată dur de extrema dreaptă.

„Însă trebuie să mergem mai departe”, a mai spus Sarkozy, precizaând că situaţia actuală în domeniul securităţii s-a schimbat.

„În 2003, condiţiile de aplicare a dublei pedepse au fost modificate pentru a ţine cont de obligaţiile europene cu privire la viaţa de familie", justifică el.

„În prezent, aceste dispoziţii europene trebuie să fie adaptate, deoarece este indispensabil ca orice străin condamnat pentru o infracţiune penală sau un delict la mai mult de cinci ani de închisoare să fie expulzat în mod sistematic”, apreciază Sarkozy

„Constatăm astăzi că există o legătură incontestabilă între delincvenţa de drept comun şi terorism. Cei mai mulţi dintre terorişti aveau un trecut de delincvenţi. Iar furnizarea unor arme şi susţinerea logistică se alimentează din delincvenţa de drept comun”, analizează el.

„Adaptarea statului de drept nu vrea să însemne punerea lui în discuţie. Nu putem rămâne în cadrul actual în faţa unei situaţii excepţionale care are vocaţia să dureze", mai spus Nicolas Sarkozy.L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Nicolas Sarkozy,   teroristi,   condamnat