Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nicolas Sarkozy: Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen

Nicolas Sarkozy: Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen

Un articol de: - 10 Sep 2015, 16:42
Nicolas Sarkozy: Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen Foto: Le Figaro Externe

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a declarat, joi, că imigranții ar trebui ținuți în centre provizorii construite în țările situate la periferia Schengen.

Totodată, Sarkozy propune autorităților franceze să preia urgent inițiativa unei conferințe a ţărilor Uniunii Europene şi a vecinilor din zona Mediteranei, pentru pregătirea unui acord multilateral privind imigraţia.

“Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen, pentru examinarea cererilor de intrare în Europa a refugiaţilor politici şi a refugiaţilor de război. (...) Nu este vorba de o decizie ideologică. Ci doar trebuie să ţinem cont de realităţi, pentru că, dacă nu suntem atenţi, riscurile dezintegrării sociatăţii franceze vor creşte, putând deveni inevitabile", avertizează Sarkozy într-un interviu pentru Le figaro.

Liderul Partidului Republicanilor din Franța mai spune că printre persoanele venite din Africa și Orientul Mijlociu sunt trei categorii de imigranți: cu caracter economic, numărul acestora trebuind limitat, cu character politic, aceștia pot fi primiți în numele tradiției umaniste, și refugiații de război, pe care trebuie să îi primim doar pe durata conflictelor.

Franța și-a asumat răspunderea de a primi circa 24.000 de imigranți până în 2017.

 

 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   Franta\