Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nigel Farage, care a anunțat că se retrage de la conducerea UKIP, a fost protagonistul unui lung șir de momente controversate de-a lungul carierei sale politice

Nigel Farage, care a anunțat că se retrage de la conducerea UKIP, a fost protagonistul unui lung șir de momente controversate de-a lungul carierei sale politice

Un articol de: - 04 Iul 2016, 22:18
 Nigel Farage, care a anunțat că se retrage de la conducerea UKIP, a fost protagonistul unui lung șir de momente controversate de-a lungul carierei sale politice Foto: telegraph.co.uk Externe

Nigel Farage, unul dintre liderii taberei pro-Brexit, a anunțat că se va retrage de la conducerea formațiunii UKIP deoarece a reușit să atingă unicul scop pentru care a intrat în politică: ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De-a lungul carierei sale politice Farage a fost protagonistul multor momente controversate, în repetate rânduri fiind acuzat de declarații rasiste sau xenofobe. Iată câteva dintre momentele controversate pentru care este cunoscut Nigel Farage, rememorate de jurnaliștii de la The Independent:

În mai 2014, liderul demisionar al UKIP a declarat că ar fi îngrijorat dacă vecinii săi ar fi români.

Tot pe imigranți a dat vina Nigel Farage și pentru întârizerea sa la un eveniment. Întrebat de ce a ajuns târziu, acesta a declarat că ”asta nu are nicio legătură cu profesionalismul, ci cu faptul că în țară populația crește din cauza ușilor deschise pentru migranți”.

Un alt moment controversat a fost cel în care Nigel Farage a propus ca imigranților care au HIV să li se interzică să intre în Marea Britanie. Reacții vehemente a stârnit politicianul britanic și atunci când, în octombrie 2014, a afirmat că, tot din cauza imigranților, unele zone din țară au devenit teritorii străine, de nerecunoscut din cauza oamenilor care trăiesc acolo.

Liderul demisionar al UKIP a stârnit controverse și atunci când a declarat, în contextul în care valurile de migranți au luat cu asalt zona Calais din Franța, că armata britanică ar trebui trimisă în Hexagon pentru a opri o revoltă a străinilor.

Și femeile au devenit, în timp, ținta atacurilor lui Nigel Farage. Mamele au organizat proteste de stradă după ce politicianul a afirmat că femeile care alăptează ar trebui să stea într-un colț. De asemenea, acesta a afirmat, la un moment dat că diferența de salarizare dintre bărbați și femei există pentru că femeile ”valorează mai puțin”.

Una dintre cele mai recente controverse în centrul cărora s-a aflat Farage are legătură cu declarațiile sale de după referendumul încheiat cu o alegere pro-Brexit a cetățenilor britanici.

După ce pe tot parcursul campaniei pentru sprijinirea ieșirii Marii Britanii din UE, Farage a susținut că cele 350 de milioane de lire care sunt livrate de Regat UE vor fi destinate sistemului național de sănătate după Brexit, la scurt timp după referendum liderul demisionar la UKIP a afirmat că nu poate oferi garanții în acest sens și că acest angajament a fost de fapt o greșeală.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos