Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nivel de radioactivitate peste limită în apa de la robinet din Tokyo

Nivel de radioactivitate peste limită în apa de la robinet din Tokyo

Autorităţile locale din Tokyo au descoperit un nivel crescut de substanţe radioactive în reţeaua de apă a oraşului, anunţă BBC. Oficialii din Tokyo spun că nivelul radiaţiilor din apa de la robinet este periculos pentru bebeluşi. Nivelul iodului din unele zone este dublu faţă de limita recomandată.

A fost detectat un nivel radioactiv de iod de 210 becquerel pe litru, în condiţiile în care limita fixată pentru bebeluşi este de 100 de bequereli pe litru, iar oamenii au fost avertizaţi să nu dea apă la copii.

Primul ministru al Japoniei, Naoto Kan, a cerut populaţiei să nu consume legume în care a fost detectat un nivel crescut de radiactivitate, în special legume cu frunze, cum sunt broccoli, varza, pătrunjel, precum şi laptele netratat.

Autorităţile japoneze au declarat miercuri că au identificat un nivel scăzut de radiaţii în 11 tipuri de legume din zonele din apropierea centralei nucleare de la Fukushima, în special în lapte şi apă.

Teama unei contaminări de proporţii există şi la peşte şi fructe de mare, după ce a fost descoperit un nivel ridicat de substanţe radioactive în apa de mare din apropierea centralei Fukushima.

Statele Unite au anunţat deja stoparea importurilor de produse alimentare, provenite din Fukushima, Ibaraki, Tochigi şi Gunna, patru prefecturi din jurul centralei nucleare.

Citeşte mai multe despre:   Tokyo,   apa,   bebelusi