Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noaptea minții: Interpreţi moldoveni, cu drapelul Transnistriei la un concurs din Rusia. Dodon: „Vă mulţumesc că reprezentaţi ţara cu demnitate“

Noaptea minții: Interpreţi moldoveni, cu drapelul Transnistriei la un concurs din Rusia. Dodon: „Vă mulţumesc că reprezentaţi ţara cu demnitate“

Un articol de: - 11 Sep 2017, 18:28
Externe

Interpreţii formaţiei „DoReDos”, care reprezintă în aceste zile Republica Moldova la un prestigios concurs muzical din Rusia, „Novaya volna-2017”, şi care au fost sprijiniţi pentru participarea la acest eveniment inclusiv de către Igor Dodon, nu au ezitat să sublinieze faptul că sunt originari din stânga Nistrului şi că pledează pentru independenţa regiunii, ieşind în faţa presei ruse cu drapelul Transnistriei!

Igor Dodon nu a condamnat gestul interpreţilor din Râbniţa (stânga Nistrului, oraş necontrolat de autorităţile constituţionale), dimpotrivă, felicitându-i pe aceştia, într-o postare pe Facebook, pentru că au reprezentat „ţara cu demnitate”, scrie Adevărul.

„Este o prestaţie de neuitat a formaţiei moldoveneşti DoReDos” - a scris Dodon pe contul său social-media. 

Deşi Dodon însuși menţionează că artiştii sunt moldoveni, portalul kp.pmr.ru scrie că aceştia se identifică ca fiind de „identitate transnistreană”, iar simpatiile lor faţă de politica pe care o duce Transnistria o demonstrează şi faptul că s-au fotografiat cu drapelul regiunii separatiste alături de deputatul aşa-numitului Parlament de la Tirapsol, Oleg Horjan.

Într-o solicitare către şeful „Legislativului” transnistrean, în care Horjan cere să i se ofere câteva zile de concediu pentru a sprijini la Soci formaţia „DoReDos”, acesta precizează: „Participarea muzicanţilor transnistreni la concursul dat este o susţinere reală a imaginii Republicii (Transnistria) noastre”.

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Moldova,   steag
 
 
 
Loading...