Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi atrocităţi comise de regimul lui Bashar Al Assad: Populaţia, lovită de un nou atac chimic

Noi atrocităţi comise de regimul lui Bashar Al Assad: Populaţia, lovită de un nou atac chimic

Un articol de: - 14 Ian 2018, 19:28
Externe

Siria a fost lovită de un nou atac chimic care pare a fi lansat de trupele fidele preşedintelui Bashar al Assad. Acesta a avut loc în apropriere de populaţie civilă care se afla la centrul de adăpostire a populaţiei refugiate din provincia Idlib. 

În imagini pot fi văzuţi oameni care încearcă disperaţi să se pună la adăpost. Martorii spun că au simţit un miros de gaz, imediat după un atac cu rachete lansat de trupele guvernamentale, conform Al Jazeera.

Atacul reprezintă cea mai severă încălcare a acordul de pace semnat în Astana de către Rusia, Turcia şi Iran.

O nouă ofensivă făcută de forţele loiale preşedintelui Bashar al Assad, sprijinite de aviaţia rusă, stă la baza un nou val de refugiaţi din teritoriile deţinute de rebelii anti-guvernamentali.

Cel puţin 179 de persoane au fost ucise într-o suburbie a capitalei Damasc în ultimele două săptămâni, conform activiştilor.

Războiul civil din Siria intră în cel de-al optulea an, iar bilanţul victimelor, unul în continuare provizoriu, vorbeşte de jumătate de milion de oameni ucişi și aproape cinci milioane de refugiaţi care şi-au căutat adăpost în alte ţări.
 

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Bashar al-Assad