Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi condiţii de intrare în Belgia. Călătoriile în scop turistic, interzise în perioada 27 ianuarie - 1 martie / Scopurile esențiale pentru care sunt permise deplasările

Noi condiţii de intrare în Belgia. Călătoriile în scop turistic, interzise în perioada 27 ianuarie - 1 martie / Scopurile esențiale pentru care sunt permise deplasările

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Ian 2021, 10:38
Noi condiţii de intrare în Belgia. Călătoriile în scop turistic, interzise în perioada 27 ianuarie - 1 martie / Scopurile esențiale pentru care sunt permise deplasările Foto: Pixabay Externe

Autoritățile din Belgia au stabilit noi condiții de intrare pe teritoriul țării, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Ministerul român de Externe. Astfel, în perioada 27 ianuarie - 1 martie, sunt permise călătoriile spre Belgia numai în scopuri esențiale: motive familiale, umanitare, de studii, profesionale sau alte motive urgente. De asemenea, sunt permise deplasările rezidenților transfrontalieri. Călătoriile în Belgia în scop turistic sau recreativ sunt interzise în acest interval.

 

MAE: Deplasările în Belgia, doar din motive întemeiate

 

Ministerul de Externe a informat, miercuri, asupra noilor condiții de călătorie în Belgia, ce intră în vigoare chiar din această zi și până pe 1 martie. În această perioadă, nu se vor putea face călătorii în această țară în scop turistic sau recreativ. Decizile autorităților din Belgia au fost luate în contextul pandemiei de coronavirus și mai ales a extinderii noi tulpini de SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie.

Sunt permise călătoriile în Belgia din următoarele motive:

  • familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.);
  • umanitare (în scop medical, asistență persoane vulnerabile etc.);
  • pentru studii (cercetători, studenți, stagiari, elevi etc.);
  • deplasările rezidenților transfrontalieri;
  • călătoriile de afaceri sau profesionale;
  • din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

 

Alte condiții pentru intrarea pe teritoriul Belgiei

 

Toate persoanele care sosesc în Belgia trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă pentru descărcare la: https://www.info-coronavirus.be/fr/. Aceasta va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului” (Passenger Location Form, disponibil la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form) și va trebui să fie însoțită de documente justificative.

De asemenea, suplimentar obligației de prezentare la intrarea pe teritoriul Belgiei a unui test PCR negativ pentru infecția cu coronavirus, persoanele nerezidente în această țară au obligația de a se testa atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât și în cea de-a șaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la minimum șapte zile, cu condiția obținerii unui rezultat negativ al testului efectuat.

„Testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de proveniență, certificat de un medic sau farmacist biolog și emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (și să poată fi consultat imediat)”, mai transmite Ministerul român de Externe. 
Toate celelalte măsuri anunțate anterior rămân în vigoare. Acestea sunt disponibile aici: www.mae.ro/node/51902.

Români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658. Cei care se confruntă cu situații absolut excepționale au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 0032(0)2 344 0854.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Potrivit celor mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică, în Belgia au fost testați pozitiv cu coronavirus 22 de români, din care doi au decedat.