Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi imagini cutremurătoare cu imigranţi: Oameni pe şinele de tren și părinţi cu copii ţinuţi cu forţa de jandarmi (VIDEO)

Noi imagini cutremurătoare cu imigranţi: Oameni pe şinele de tren și părinţi cu copii ţinuţi cu forţa de jandarmi (VIDEO)

Un articol de: - 04 Sep 2015, 11:32
Noi imagini cutremurătoare cu imigranţi: Oameni pe şinele de tren și părinţi cu copii ţinuţi cu forţa de jandarmi (VIDEO) Externe

După imaginea care a impresionat o lume întreagă, cu copilul sirian mort adus la țărm de valurile mării, în urma naufragiului unei bărci cu imigranți (Detalii AICI), apar noi imagini dure care prezintă drama refugiaților plecați din calea conflictelor din țările lor, sperând să găsească o viață mai bună în Europa.

Un clip în care a fost surprins un moment de-a dreptul dramatic prin care trece o familie de imigranți ce vrea să tranziteze Ungaria, încercând să ajungă în state din vestul Europei, face acum înconjurul internetului.

Refugiații au fost obligați să coboare din tren pentru a se îndrepta către o tabără aflată la câțiva kilometri de Budapesta. Pentru că nu voiau să ajungă în astfel de tabere, ci să părăsească teritoriul Ungariei, îndreptându-se spre vest, oamenii s-au întins pe calea ferată. Astfel s-a creat o adevărată altercație cu forțele de ordine, care încercau să îi îndepărteze pe oameni de pe șine.

În imagini apare un bărbat care, imobilizat de polițiști, a ajuns să tragă cu dinții de hainele soției, pentru a nu fi separat de aceasta. imaginile sunt cu atât mai dramatice, cu femeia, întinsă pe calea ferată ține în brațe un bebeluș.

În timpul dimineții de joi, autoritățile ungare au decis să le permită imigranților să intre în gara de est din Budapesta.

Aceștia s-au urcat în tren, fără să fie anunțați că nicio garnitură nu se mai îndreaptă spre Austria și Germania, destinațiile vizate de imigranți, ci că acestea au ca destinație taberele de refugiați.

Între timp, premierul ungar Viktor Orban a declarat că ”dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că țările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la granițele Europei", ce ar putea duce la "sfârșitul Europei".

“Realitatea este că Europa este amenințată de fluxul masiv de oameni, multe zeci de milioane ar putea veni în Europa. Acum vorbim de sute de mii, dar anul viitor am putea vorbi de milioane și nu se întrevede niciun sfârșit”, a susținut Orban, vineri, la postul public de radio.

“Brusc ne vom trezi că suntem o minoritate pe propriul nostru continent. Europa să arate putere în protecția frontierelor noastre”, a mai spus Orban.

Noi imagini care surprind criza imigranților fac înconjurul lumii
 
Distressing scenes as refugees protest after being ordered off a train in Hungary. The train, which left Budapest...

Posted by ITV News on 3 Septembrie 2015


Citeşte mai multe despre:   imagini,   imigranti,   familii,   refugiati