Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi imagini scurse în presă. Igor Dodon îi dictează planul de federalizare a Republicii Moldova unui apropiat de-al lui Vladimir Plahotniuc! Prevederile ar fi stat la baza unei alianțe și ar fi venit direct din Rusia (VIDEO)

Noi imagini scurse în presă. Igor Dodon îi dictează planul de federalizare a Republicii Moldova unui apropiat de-al lui Vladimir Plahotniuc! Prevederile ar fi stat la baza unei alianțe și ar fi venit direct din Rusia (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Iun 2019, 13:45
Noi imagini scurse în presă. Igor Dodon îi dictează planul de federalizare a Republicii Moldova unui apropiat de-al lui Vladimir Plahotniuc! Prevederile ar fi stat la baza unei alianțe și ar fi venit direct din Rusia (VIDEO) Externe

Noi imagini au ieșit la iveală din războiul politic de la Chișinău! Publika.md a lansat în online un filmuleț, în care președintele Dodon îi dictează planul de federalizare a Republicii Moldova unui apropiat de-al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Așadar, într-o discuție cu Serghei Iaralov, un apropiat al lui Plahotniuc, Igor Dodon dictează cum să fie formulată condiția federalizării țării, repetând de câteva ori că totul este coordonat de vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentantul Rusiei în relația cu Republica Moldova

Prevederile exacte ale planului de federalizare trebuiau să fie cuprinse de anexa la documentul de formare a unei alianțe Plahotniuc-Dodon. Iată discuția, potrivit publika.md.

DODON: Eu cred că noi trebuie să semnăm cu Plahotniuc un acord confidențial, să scriem: Dodon Igor și Plahotniuc Vldimir și pe fiecare pagină de semnat. Și noi trebuie să-l semnăm confidențial și la final trebuie să fie trimitere că în privința punctelor cutare și cutare, în documentul public, va fi următoarea formulare, avem un singur punct, pe lângă ministere. Și iată care e formularea: de întreprins eforturi comune pentru reîntregirea țării, în baza acordării regiunii transnistrene a unui statut special în componența Republicii Moldova, care prevede ample atribuții legislative și executive în domeniile politic, economic și social-cultural. Kozak așa mi-a dictat, când i-am spus că nu putem scrie federalizare. Îmi pare că e bine.

IARALOV: Eu aș lăsa pur și simplu – statut special...

DODON: Serioga, asta e principial, eu doar nu... Și acolo unde am scris negocieri trilaterale, adaugă: în scopul păstrării relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă și cu țăriile CSI. E logic. Scrie. Și lasă cum am scris de la început despre sistemul proporțional (de vot). Asta e coordonat deja – către următoarele alegeri parlamentare de discutat posibilitatea schimbării sistemului de vot în proporțional. Punct. Asta e coordonat cu Kozak.

IARALOV: Igor, tu ai coordonat cu Kozak cuvântul schimbat federalizare. Înseamnă că și acest punct se schimbă. Noi vom demonstra că acest lucru nu e în avantajul tău, vei vedea.

 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Vladimir Plahotniuc,   Igor Dodon