Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi imagini șocante în cazul afro-americanului ucis de poliția din Louisiana. Acestea arată că Alton Sterling nu ar fi fost înarmat în timpul confruntării cu ofițerii (VIDEO)

Noi imagini șocante în cazul afro-americanului ucis de poliția din Louisiana. Acestea arată că Alton Sterling nu ar fi fost înarmat în timpul confruntării cu ofițerii (VIDEO)

Un articol de: - 07 Iul 2016, 12:24
Noi imagini șocante în cazul afro-americanului ucis de poliția din Louisiana. Acestea arată că Alton Sterling nu ar fi fost înarmat în timpul confruntării cu ofițerii (VIDEO) Externe

Noi imagini apar în cazul morții lui Alton Sterling, un bărbat de culoare de 37 de ani, ucis de doi ofițeri de poliție albi în orașul Baton Rouge, Louisiana.

Totul a început marți, după ce bărbatul ar fi amenințat cu un pistol o persoană într-un supermarket. Doi ofițeri, Blane Salamoni și Howie Lake II, au venit la fața locului și, după o încăierare, Sterling a fost împușcat. Miercuri, sute de oameni au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva modului crud în care au acționat cei doi polițiști. Și asta în timp ce candidatul la prezidențiale Hillary Clinton declara că e ceva neînregulă cu Statele Unite dacă oameni nu cred că sunt tratați în mod egal.

Noile imagini date publicității sunt cu atât mai revoltătoare cu cât ele arată că Sterling nu era înarmat, deci polițiștii au acționat total disproporționat, informează RT. 

Noi imagini șocante în cazul afro-americanului ucis de poliția din Louisiana

”Are o armă! Armă!”, spune unul dintre polițiști, probabil Salamoni, la începutul clipului, determinându-l pe colegul său să scoată, la rândul său, arma.

”Hey, prietene, îți bați joc de mine? Jur pe Dumnezeu...”, spune celălalt polițiști, îndreptându-și arma către Sterling.

O secundă mai târziu, două focuri de armă au fost auzite. Apoi, înainte ca alte cel puțin două focuri să fie trase, unul dintre ofițeri poate fi auzit: ”lasă-te la pământ!”, deși Sterling era deja prăbușit. Câteva secunde mai târziu, polițistul care pare a fi Salamoni sună la dispecerat.

Sterling a murit din cauza împușcăturilor în piept și spate.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Deși cei doi pot fi auziți vorbind despre deținerea unei arme de către suspect, clipul pe care Daily Beast l-a primit de la Abdullah Muflahi arată că Sterling nu a fost înarmat. În schimb, Muflahi a susținut în media că Sterling chiar avea o armă asupra sa, dar polițiștii i-au luat-o din buzunar.

Poliția nu a precizat dacă bărbatul de 37 de ani avea sau nu o armă ori dacă aceasta, în cazul în care exista, a fost recuperată de la fața locului.

În vreme ce raportul inițial susținea cu Sterling a amenințat o persoană cu o armă, Muflahi a susținut pentru Daily Beast că acesta nu a cauzat probleme și că era o prezență binevenită în parcarea supermarketului în ultimii ani. Într-un alt interviu pentru Advocate, Muflahi a susținut că Sterling a început să umble înarmat cu doar câteva zile înainte, după ce aflase că mai multe persoane care vindeau CD-uri, așa cum făcea și el, au fost tâlhărite.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   politisti