Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi informații despre oligarhul Vladimir Plahotniuc: Ar încerca să obțină azil în Emiratele Arabe Unite

Noi informații despre oligarhul Vladimir Plahotniuc: Ar încerca să obțină azil în Emiratele Arabe Unite

Un articol de: George Lupu - 01 Oct 2020, 13:31
Noi informații despre oligarhul Vladimir Plahotniuc: Ar încerca să obțină azil în Emiratele Arabe Unite Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook Externe

Potrivit jurnaliștilor din Republica Moldova, oligarhuul Vladimir Plahotniuc s-ar afla în acest moment în Turcia, unde s-a întâlnit cu Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat, în încercarea de a pregăti obținerea azilului în Emiratele Arabe Unite.

 

Plahotniuc ar încerca să obțină azil în Emiratele Arabe Unite 

 

Potrivit jurnaliștilor de la Jurnal TV, Plahotniuc s-ar fi cazat la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Turcia.

„Plahotniuc s-a cazat în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Istanbul, Titanic Mardan Palace, între 10 septembrie și 28 septembrie. În această perioadă, potrivit surselor noastre, printre politcienii care au mers în Istanbul se numără Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat. Vladimir Cebotari a spus că a fost în Istanbul, dar nu s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc. Vlad Filat a declarat cu nu s-a întâlnit cu Plahotniuc în Turcia”, a comentat jurnalistul Alex Cozer.

Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu oligarhul bulgar Vasil Bojkov la mijlocul lui septembrie, în Emiratele Arabe Unite. Potrivit jurnaliștilor de la Jurnal TV, Plahotniuc își ține banii în Emiratele Arabe Unite și ar încercă să obțină azil politic în această țară.

„Sursele noastre ne spun că, în prima jumătate a lui septembrie, pentru o perioadă scurtă, Plahotniuc a fost în Emiratele Arabe Unite. A avut întrevederi cu o figură extrem de controversată, cu mafiotul numărul 1 din Bulgaria, Vasil Bojkov. Plahotniuc ar încerca să obțină azil în Emiratele Arabe Unite pentru că în Turcia ar fi mult mai greu, Turcia având un tratat de extrădare cu R. Moldova. Plahotniuc a zburat din Istanbul spre Cipru, însoțit de doi bărbați și o femeie”, a menționat jurnalistul Alex Cozer.

 

Oligarhul Vladimir Plahotniuc s-ar afla în Turcia

 O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Oligarhul Vladimir Plahotniuc s-ar putea afla în Turcia, potrivit autorităților din Republica Moldova. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat astăzi cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD.

„Acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale, recepționate astăzi de Procuratura Republicii Moldova despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent. Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor turci, cererea de extrădare”, se arată într-un comunicat.

Plahotniuc a fost dat în urmărire generală, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie” și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

 

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Vladimir Plahotniuc,   Republica Moldova