Noi măsuri restrictive în Germania: Măștile de tip FFP2, obligatorii în mijloacele de transport în comun din Bavaria
Noi măsuri restrictive sunt anunțate în Germania. Guvernul regional al Bavariei a impus obligaţia purtării măştilor de protecţie de tip FFP2 în mijloacele de transport în comun - începând de luni. Autoritățile landului au luat această măură considerândd că masca de protecţie obişnuită nu mai este suficientă, relatează Euronews.
Masca de protecție FFP2, obligatorie în Bavaria
Masaca de protecţie de tip FFP2 protejază atât anturajul, cât şi persoana care o poartă, subliniază autorităţile bavareze. Folosirea măştii de protecţie de tip FFP2 ar putea fi extinsă în întreaga ţară.
”Măştile FFP2, dacă sunt purtate în mod corect, oferă o protecţie mai bună decât măştile simple textile” împotriva covid-19, ”însă ele sunt mai scumpe, iar de aceea Bavaria urmează să furnizeze 2,5 milioane de măşti persoanelor nevoiaşe”, potrivit corespondentei Euronews la Berlin, Kate Brady.
Acest tip de mască este rezervat personalului medical şi de îngrijire în majoritatea ţărilor. Generalizarea măştii de tip FFP2 nu se bucură de o unanimitate în Bavaria.
Preţul unei măşti de tip FFP2 este de două-trei ori mai mare decât al unei măşti chirurgicale. În această primă săptămână de aplicare a acestei măsuri, contravenienţii nu vor fi sancţionaţi. Copii în vârstă de până la 14 ani sunt exceptaţi de la această măsură. Germania urmează să anunţe marţi noi restricţii.
O nouă tulpina a virusului SARS-COV-2 a fost despistată la o clinică din Germania.
O posibilă nouă mutație a virusului
Potrivit unei știri publicată de „Münchner Merkur”, o mutație necunoscută a virusului corona a fost descoperită la clinica Garmisch-Partenkirchen. Lucrătorii din laborator găsiseră anterior nereguli în frotiuri.
Virusul schimbat este acum examinat la Berlin de virologul Christian Drosten. Prin urmare, această mutație a fost complet necunoscută echipei sale.
„Doar faptul că este o variantă nouă nu înseamnă că este mai infecțioasă”, a spus clinica.
De la începutul pandemiei, la nivel mondial au fost descoperite 12.000 de modificări ale secvențelor virusului. Cel mai recent, o variantă britanică și una sud-africană s-au dovedit mai agresive și contagioase